Snapchat Spectacles kan få en konkurrent i Apple.
Snapchat Spectacles kan få en konkurrent i Apple.

Annonse


Hevder Apple jobber med legendarisk optikkprodusent på AR-briller

Snapchat lanserte sine «Spectacles» i fjor og det ryktes at Apple jobber med noen liknende.

Carl Zeiss-samarbeid
Bloggeren Robert Scroble hevder nå at Apple jobber sammen med den tyske produsenten av optikk, Carl Zeiss, om digitale briller. Informasjonen har han fått fra en anonym ansatt i Carl Zeiss.

«En Zeiss-ansatt bekrefter ryktene om at Apple og Carl Zeiss AG jobber med et par briller for utvidet/blandet virkelighet som kan bli annonsert i år. (Jeg trodde det var neste år, men etter å ha sett dette tror jeg det vil skje i år», skriver han og legger til at dette er årsaken til at optikkprodusenten ikke hadde noen AR-briller å vise frem under årets CES-messe.

AR i iPhone-kameraet
Tidligere har bloggeren operert med 2018-lansering for Apples digitale briller – noe også finansavisen Bloomberg har støttet opp om.

Annonse


I tillegg til brillene, ryktes det også at selskapet planlegger å implementere AR-teknologi i iPhone-kameraet. En tidlig funksjon de ser på muligheten til å realisere ved lansering er at kameraet kan kjenne igjen ansikt, og manipulere dem i sanntid og selvsagt gjenkjenne objekter i den virkelige verden ved å lage eller å lisensiere en produktdatabase.

 

Kilder:
9to5Mac,
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse