Apple snuser uten tvil på AR-teknologi, og kan komme til å lansere det på iPhone først i form av en større iOS-oppgradering av kamera-appen.
Apple snuser uten tvil på AR-teknologi, og kan komme til å lansere det på iPhone først i form av en større iOS-oppgradering av kamera-appen.

Annonse


Er dette det neste store Apple skal gjøre med iPhone-kameraet?

Kilder Business Insider har vært i kontakt med avslører at Apple jobber med Augmented Reality-støtte til sin kamera-app i iPhone.

Kan aktivere helt nye opplevelser med oppdatering
Det er ikke overraskende, for Tim Cook har tidligere sagt at VR ikke er spennende, men at AR er noe de er veldig interesserte i – det faktum at iPhone-kameraet er ufattelig populært og allerede å finne hos hundrevis av millioner kunder (det er solgt over 1 milliard iPhones siden 2007), trengs det i beste fall bare en iOS-oppdatering for å gjøre nye og spennende ting.

Snapchat har allerede semi-lansert sine briller, som har fått gode tilbakemeldinger, for ikke å snakke om Pokemon Go-galskapen i sommer.

Objekt- og ansiktsgjenkjenning
Det ryktes at Apple pønsker på å entre smartbrillemarkedet også, men dette kommer kanskje før en eventuell ny maskinvare-satsing.

Annonse


Prosjektet arbeides på av team fra en rekke forskjellige oppstartsbedrifter Apple for ikke lenge siden har kjøpt.

En tidlig funksjon de ser på muligheten til å realisere ved lansering er at kameraet kan kjenne igjen ansikt, og manipulere dem i sanntid og selvsagt gjenkjenne objekter i den virkelige verden ved å lage eller å lisensiere en produktdatabase.

Planen, når teknologien er moden nok og brukerbasen er der, er å lansere et utviklersett slik at utviklere kan lage egne opplevelser.

 

Kilde:
Business Insider