Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kan Apple komme med sin egen variant av Snapchats Spectacles? (Ill.: Skjermdump)

Hevder Apple jobber med en Google Glass-liknende brille

Det kan også være snakk om en Snapchat Spectacles-kopi.

Google Glass har så langt ikke blitt den suksess Google håpet på – Tesla har funnet en måte å bruke brillene på – men nå forsker Apple på digitale briller, skal vi tro rapporter fra Bloomberg.

Digitale briller
«Apple vurderer å ekspandere ut til digitale briller. En risikofylt, men potensielt lukrativt område med kroppsnær teknologi, ifølge kilder med nær tilknytting til prosjektet», skriver Bloomberg.

En slik digital brille vil kunne kobles trådløs til en iPhone og vise medieinnhold som bilder i brukerens synsfelt. Apple har tidligere snakket varmt om utvidet virkelighet, noe som også kan bli bruksområdet til den eventuelle brillen.

Kan være en Snapchat-konkurrent
Ifølge rapporten har Apple allerede vært i kontakt med potensielle leverandører og bestilt et lite antall «nær-øye-skjermer». Bestillingen skal ikke være stor nok til at det er snakk om masseproduksjon.

Tidligere i høst annonserte Snapchat sine digitale briller kalt «Spectacles». Med disse kan man «snappe» slik man vanligvis gjør med smartmobilen. Det har også vært ryktet at Apple jobber med en egen Snapchat-kopi.

 

Kilder:
Bloomberg,
9to5Mac

Stikkord: Apple