Microsoft har lagt sin elsk på Linux.
Microsoft har lagt sin elsk på Linux.

Annonse


Microsoft blir med i «Linux Foundation»

Microsoft har gjort flere endringer etter at Satya Nadella vinteren 2014 tok over for den tidligere toppsjefen Steve Ballmer.

Satser mer på åpen kildekode
Selskapet kunne i går annonsere at de er blitt medlem av Linux Foundation – en avgjørelse som for flere år siden ville blitt sett på som helt utenkelig.

De seneste årene har Windows-kjempen åpnet mer opp mot miljøet for åpen kildekode og fokuset på dette vil mest sannsynlig øke i tiden fremover.

«Microsoft er i bedre stand til å samarbeide med miljøet for åpen kildekode for å levere transformative mobil- og skyopplevelser til flere personer», uttaler Jim Zemlin i Linux Foundation i forbindelse med Microsofts annonsering.

Annonse


Omfavner Linux
På høsten i fjor kom den overraskende nyheten om at Microsoft hadde utviklet en egen Linux-«distro» i forbindelse med lanseringen av Azure Cloud Switch. I sommer kom nyheten om at de jobber med en egen versjon av FreeBSD basert på versjon 10.3.

I tillegg har pipen til Ballmer fått en annen lyd, men han bedyrer at kampen de tok opp med Linux var viktig der og da:

– Selskapet tjente mye penger på å ta den striden og gjorde det veldig godt. Det har vært utrolig viktig for selskapets inntekter, uttalte den tidligere Microsoft-sjefen under en middag arrangert av Fortune Magazine i mars.

 

Kilder:
The Verge,
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse