Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft blir med i «Linux Foundation»

15 år etter Steve Ballmer omtalte det som «kreft».

Microsoft har gjort flere endringer etter at Satya Nadella vinteren 2014 tok over for den tidligere toppsjefen Steve Ballmer.

Satser mer på åpen kildekode
Selskapet kunne i går annonsere at de er blitt medlem av Linux Foundation – en avgjørelse som for flere år siden ville blitt sett på som helt utenkelig.

De seneste årene har Windows-kjempen åpnet mer opp mot miljøet for åpen kildekode og fokuset på dette vil mest sannsynlig øke i tiden fremover.

«Microsoft er i bedre stand til å samarbeide med miljøet for åpen kildekode for å levere transformative mobil- og skyopplevelser til flere personer», uttaler Jim Zemlin i Linux Foundation i forbindelse med Microsofts annonsering.

Omfavner Linux
På høsten i fjor kom den overraskende nyheten om at Microsoft hadde utviklet en egen Linux-«distro» i forbindelse med lanseringen av Azure Cloud Switch. I sommer kom nyheten om at de jobber med en egen versjon av FreeBSD basert på versjon 10.3.

I tillegg har pipen til Ballmer fått en annen lyd, men han bedyrer at kampen de tok opp med Linux var viktig der og da:

– Selskapet tjente mye penger på å ta den striden og gjorde det veldig godt. Det har vært utrolig viktig for selskapets inntekter, uttalte den tidligere Microsoft-sjefen under en middag arrangert av Fortune Magazine i mars.

 

Kilder:
The Verge,
Ars Technica

Stikkord: linux, Microsoft