Steve Ballmer. Her sammen med tidligere Nokia-sjef Steven Elop.

Annonse


Steve Ballmer gjør Linux-helomvending etter 15 år

Den tidligere Microsoft-toppsjefen, Steve Ballmer, er ikke kjent for å spare på noe når han uttaler seg.

Endrer tonen
Under hans regjeringstid i Microsoft kjempet han en steinhard kamp mot Linux og under et intervju i 2001 omtalte han operativsystemet blant annet som «kreft».

Nå har pipa fått en annen lyd. Under en middag arrangert av Fortune Magazine stod Ballmer fast på at den var den riktige avgjørelsen der og da, men at nå ligger trusselen fra Linux «i bakspeilet».

– Selskapet tjente mye penger på å ta den striden og gjorde det veldig godt. Det har vært utrolig viktig for selskapets inntekter, uttalte den tidligere Microsoft-sjefen under middagen.

Annonse


Linux-kompatibel SQL Server
Etter at Satya Nadella tok over for Ballmer, har Microsoft gjennomført flere endringer. I september slapp de en egen «Linux-distro», mens de tidligere denne uken annonserte en Linux-kompatibel versjon av SQL Server.

Ballmer fortalte under middagen at han «elsket nyheten» og at han sendte av gårde en e-post til Nadella for å uttrykke sin støtte.

Den nåværende LA Clippers-eieren var Microsoft-sjef i 13 år fra 2000. Microsofts aksje falt med 40 prosent i løpet av perioden. Etter at Nadella tok over roret i februar 2014, har aksjen økt med 50 prosent.

 

Kilde:
Reuters

Annonse