Dette er Xbox One S, neste år kommer Project Scorpio.
Dette er Xbox One S, neste år kommer Project Scorpio.

Annonse


«Project Helix» skal forene Xbox Scorpio og Windows 10

Denne uken lanseres PlayStation 4 Pro: verdens kraftigste spillkonsoll – en tittel den har stående i ett år.

Project Scorpio
Neste år kommer Xbox Scorpio, en konsoll Microsoft har store planer med. Windows Central har fått tilgang til mye spennende nytt rundt den kommende konsollen.

Blant annet hadde ikke Microsoft planer om å vise frem konsollen under årets E3-messe, men PS4 Pro-lekkasjene i forkant av messen førte til at de endret mening. Endringene i planene kan også være årsaken til at den ryktede Xbox-strømmepinnen ble skrotet.

Project Scorpio kjører Windows- og Xbox One i ekte 4K
Foruten det Microsoft har fortalt om at Xbox Scorpio skal yte «6 teraflops», er det ingenting vi vet om maskinvarespesifikasjonene, men vi kan allerede ha fått en forsmak på hvor grafisk pene spillene blir.

Annonse


Ifølge Windows Central kan den kommende spillkonsollen kjøre Windows 10 Store Universal Platform-spill (UWP) i ekte 4K-oppløsning.

«Hvis du har spilt Gears of War 4, Forza Horizon 3 eller Rise of the Tomb Raider med 4K på en toppspesifisert PC, har du allerede sett hvor nydelig spillene vi se ut på Xbox Scorpio», skriver den Microsoft-fokuserte siden.

Kilder de har vært i kontakt med forteller at spill som er utviklet for UWP på Windows 10 vil kjøre på Xbox Scorpio uten store endringer.

Project Helix vil forene Microsofts plattformer.
Project Helix vil forene Microsofts plattformer. (Ill.: Microsoft Studios)

Project Helix
Og det ser ut til at fokuset på det som blir verdens kraftigste spillkonsoll, blir stort. Xbox Scorpio vil, ifølge Windows Central, bli plattformen for all utvikling til Xbox.

Konsollene kan «imitere» en Xbox One slik at utviklerne kan teste hvordan spillene deres skalerer mellom ulik maskinvare. Dette systemet går under navnet «Project Helix» innad i Microsoft.

«Xbox-divisjonen har strømlinjeformet utviklingen på tvers av Windows 10 Store PC, Xbox Scorpio og Xbox One, noe som gjør det mulig for utviklere å levere et spill til de tre plattformene i kun én pakke», skriver Windows Central.

Det fungerer slik at spillet oppdager hvilken maskinvare det kjører på og henter ut den riktige pakken og eiendelene dynamisk. Ettersom UWP-spill allerede støtter de fleste Xbox-funksjonene, inkludert kontrollere, vil det være minimal jobb å få UWP-spillene fra PC til Xbox.

Ifølge kildene til Windows Central bruker spillene Gears of War 4, ReCore, Rise of the Tomb Raider og Forza Horizon 3 allerede denne teknikken på Xbox One og Windows 10 i dag.

Microsoft satser tungt på UWP.
Microsoft satser tungt på UWP. (Ill.: Microsoft)

Spennende spilltider
Dette innebærer at utviklere som lager spill for Xbox Scorpio allerede utvikler spill for Windows 10 Store og vice versa.

Noe som kan føre flere utviklere til Microsofts spillplattform. Les hele den omfattende Xbox Scorpio-saken på Windows Central.

 

Kilde:
Windows Central

Annonse


Annonse


Annonse