Dette er det nye Surface Book-bildet som har dukket opp i Microsofts nettbutikk.
Dette er det nye Surface Book-bildet som har dukket opp i Microsofts nettbutikk.

Annonse


– Dette skal Microsoft avsløre i morgen

Teknologiinteresserte personer kan se frem til en meget innholdsrik uke. I morgen sparker Microsoft det i gang med et Windows 10-arrangement mens Apple overtar stafettpinnen torsdag og skal vise frem nye MacBooker.

Windows 10 er fokuset, ikke Surface
Tom Warren i The Verge og Daniel Rubino i Windows Central er to personer som har gode kilder innad i Microsoft og begge har skrevet litt om hva man kan forvente seg under morgendagens arrangement.

Windows 10 ser ut til å være det store fokuset i morgen og mye tyder på at det ikke er snakk om et Surface-eksklusivt show. Microsoft skal slippe to store oppdateringer til Windows 10 neste år – den ene kommer våren 2017 – og selskapet vil vise frem flere av de kommende nyhetene. Insidere har allerede fått en titt på dem.

Surface alt-i-ett
Dette kan bli den eneste Surface-annonseringen under presentasjonen. Så lang består Surface-familien av et nettbrett, en bærbar PC og en gigantisk skjerm (og et stuebord). Det neste steget – før Surface Phone – kan være en alt-i-ett-maskin som tar opp kampen med Apple iMac.

Annonse


Ifølge rapportene vil Surface-PC-en ha en større skjerm, rundt 24–27 tommer, og kan legges ned flatt på underlaget slik at den kan brukes for å tegne på. Nylig har det dukket opp rykter om en «Surface Studio» og det kan godt tenkes at dette blir navnet på Microsofts alt-i-ett myntet på kunstnere.

Disse patentbildene fra Microsoft hinter til en Surface alt-i-ett.
Disse patentbildene fra Microsoft hinter til en Surface alt-i-ett.

HomeHub
Windows Central skriver også at Microsoft jobber med en Amazon Echo-konkurrent med Cortana som går under navnet «HomeHub». Detaljene er litt sparsomme, men det ser i hovedsak ut til å bli en smart stemmeassistent som kan brukes i hjemmet.

Nye Surface Book og Pro
Tidligere rykter mente at Microsoft planlegger å annonsere Surface Book og Pro 4 med mindre oppdateringer, men i det siste har disse ryktene kjølnet litt.

Både Windows Central og The Verge tror at vi ikke får se noen Book- og Pro-annonseringer i morgen. I stedet er det forventet at Book 2 og Pro 5 lanseres med Redstone 2 til våren. Hvis det i det hele tatt kommer noen nyheter rundt Surface-maskinene i morgen vil de bli av den mindre sorten

Vi oppdaget at de nye bildene av PC-ene på microsoftstore.com har teksten «2016-Refresh» i seg. Om det er bilder av nye modeller eller bare er nye bilder av gamle enheter, er vi ikke sikre på.

Bildefilen har teksten 2016-Refresh. Spennende.
Bildefilen har teksten 2016-Refresh. Spennende. (Ill.: ITavisen)

Microsoft Teams
Windows Central nevner også Microsoft Teams som en mulig annonsering i morgen. Produktet har tidligere gått under «Skype Teams» på ryktebørsen og er i hovedsak en direkte konkurrent til plattformen Slack. Tidligere i år kom det frem at Microsoft vurderte å kjøpe opp Slack.

Detaljene rundt dette er også svært sparsomme.

Microsofts Windows 10-arrangement starter klokken 16.00 lokal tid i morgen og du kan følge den direkte med oss på ITavisen. På fredag vil vi strømme ITavisen TV direkte der vi snakker om Microsoft og Apples produktlanseringer.

Hva håper du å se fra Microsoft i morgen?

 

Kilder:
Windows Central,
The Verge