Microsoft har vurdert oppkjøp av Slack
Microsoft har vurdert oppkjøp av Slack

Annonse


Microsoft vurderte å kjøpe Slack

Kilder som TechCrunch har vært i kontakt med kan avsløre at Microsoft vurderte å kjøpe Slack for så mye som 72 milliarder norske kroner.

I følge TechCrunch så var det Qi Lu, Microsoft sin visepresident for applikasjoner og tjenester som stod bak initiativet om å kjøpe Slack.

Slack er en samhandlingstjeneste med fokus på å minske bruken av e-post samt bruk av «bots» for å automatisere mange handlinger.

Har allerede mange å ta av
Lu, har i sin rolle har ansvaret for visjonen, strategien og dene generelle retningen til en veldig stor del av Microsoft sin produktportefølje.

Annonse


Dette betyr at han har et ord med i laget når det gjelder applikasjoner og tjenester som Microsoft Office, Office 365, SharePoint, Exchange, Yammer, Lync, Skype, Bing, Bing Apps og MSN.

Yammer, Lync og Skype
Og det er nettopp Yammer, Lync og Skype som er de tre produktene i Microsoft sitt arsenal som alle inneholder bestanddeler av Slacks funksjoner.

Ettersom hverken Bill Gates eller Satya Nadella lot seg overbevise om at et oppkjøp av Slack kunne være strategisk lurt så er det disse produktene og Skype især Microsoft kommer til å fokusere på videre i dette produktsegmentet.

Lar seg nok ikke kjøpe
Som flere start-ups, hvor Box kanskje er den mest kjente, er det lite sannsynlig at Slacks Stewart Butterfield (CEO) ville latt selskapet selge.

Butterfield var en av grunnleggerne av den velkjente bildetjenesten Flickr. Denne ble solgt til Yahoo, og Butterfield har tidligere uttalt at han følte seg «brent» i den prosessen.

Gode inntekter
Om Microsoft hadde valgt å forsøke, og om Slack hadde godtatt det så kunne det ha gjort et aldri så lite utslag på bunnlinjen til Microsoft.

Slack annonserte forrige måned at av deres 2.3 millioner brukere så er ca 675 000 av disse betalende kunder.

Disse er med å generere en årlig omsetning på litt over 520 millioner kroner, i tillegg er kundebasen til tjenesten i kraftig vekst hvilket vil bety enda bedre tall lenger frem.

Kilde:
NeoWin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse