Hopp til navigasjon Hopp til innhold
COSC advarer mot vaskemaskiner fra Samsung. Det er ukjent om akkurat denne modellen er berørt av problemet. (Ill.: Samsung)

Nå sprenger også vaskemaskinene til Samsung

Det er ikke bare Note 7 som har dette problemet.

Etter flere rapporter om problemer, advarer US Consumer Product Safety Commission (CPSC) mot vaskemaskiner fra Samsung.

Oppdatert 29. september:

Problemet berører kun modeller kjøpt i Nord-Amerika. Modeller kjøpt i Norge er dermed ikke rammet.

Mulig massesøksmål
Siden tidlig 2015 har 21 personer rapportert til CPSC om vaskemaskiner fra Samsung som enten eksploderer eller sprenger fra hverandre.

En kunde hevder at eksplosjonen var så kraftig at den gikk gjennom garasjen hennes, og nå står Samsung overfor et massesøksmål i delstaten New Jersey.

CPSC har etter disse rapportene utstedt en advarsel om Samsung-vaskemaskin der klærne mates inn fra toppen og er produsert mellom mars 2011 og april 2016.

Samsung svarer
I forbindelse med advarselen fra CPSC har Samsung sendt ut en pressemelding der de blant annet anbefaler kundene som eier produkter fra dette tidsrommet å sette vaskesyklusen til en lavere hastighet.

«I sjeldne tilfeller kan berørte enheter oppleve unormale vibreringer som kan utsette en risiko for personskade eller skade på eiendom når de vasker sengetøy, tykke eller vanntette plagg», heter det i en uttalelse fra Samsung og de legger til:

«Det er viktig å legge til at Samsung-kunder har fullført hundrevis av millioner av vask uten hendelser siden 2011.»

Eksploderende Note
7
Nyheten kommer i kjølvannet av Samsung Note 7-skandalen der selskapet etter flere rapporter om eksplosjoner, startet et omfattende tilbakekallingsprogram.

Tidlig september kom nyheten om at Samsung utsetter Note 7 grunnet eksplosjonsfare. Etter lanseringen av mobilen i Sør-Korea ble det meldt om flere tilfeller av eksplosjoner av mobilene.

Dagen etter ble det bekreftet at Samsung stanser salget globalt og selskapet startet selv et tilbakekallingsprogram.

 

Kilder:
Samsung,
Engadget

Stikkord: samsung