Kan Samsung forvente seg et skred av søksmål i tiden fremover?
Kan Samsung forvente seg et skred av søksmål i tiden fremover?

Annonse


Samsung Galaxy Note 7 eksploderte i bukselomma

Med batterier som kan eksplodere i omløp var det bare et spørsmål om tid før søksmålene kom.

Oppdatert, kl 11:32: 
Nye avsløringer viser at telefonen som eksploderte  i hånda til seksåringen som ble nevnt i denne saken ikke var en Galaxy Note 7, men en Galaxy Core Prime. Ifølge Android Central så er Galaxy Core Prime en telefon med utskiftbart batteri som ikke har noen historikk med batteriproblemer.

Saksøkt av privatperson
Det har vært mye skriverier om Samsung og deres Note 7 i det siste, og det er ikke uten grunn. Med defekte batterier som kan forårsake eksplosjoner i sirkulasjon var det kun snakk om tid før noen ble skadet og gikk til sak. Nå hevder Samsung at de har funnet årsaken og har sendt ut en oppdatering.

En mann fra Florida hevder nå at hans telefon eksploderte mens den var i lommen og at han fikk andre grads forbrenning på låret og brannskader på tommelen når han forsøkte å fjerne den.

Annonse
Eksploderte i lomma
Johnathan Strobel, som mannen heter, hevder at hans telefon eksploderte 9.september. Omtrent en uke etter at Samsung først gikk ut og startet tilbakekallingen, og en uke før den offisielle tilbakekallingen via myndighetene startet.

I søksmålet søker han erstatning for å dekke sine utgifter til lege, samt dekning for tort og svie og tapte inntekter. Dette melder Reuters.

 

Samsung er klar over saken
Ifølge en talsmann for Samsung som har snakket med The Verge, så er Samsung «klar over Strobels hendelse», men vil ikke uttale seg om en pågående rettsak.

«Vi anbefaler på det sterkeste at alle eier av Note 7 skrur av sine enheter og bytter de umiddelbart», sier Samsungs talsmann. Samsung ber eiere av Note 7 gå til deres hjemmesider for informasjon om hvordan de kan bytte ut sin telefon.

 

De fleste er fortsatt der ute
Så langt har det vært nesten 100 rapporterte tilfeller av Galaxy Note 7-telefoner som har blitt overopphetet i USA. Så langt har disse blitt koblet til 26 tilfeller av brannskader og 55 tilfeller av skade på eiendom.

Blant annet eksploderte en Note 7 i hendene på en seksåring.

Dessverre så går tilbakekallingen svært sakte, ifølge The Verge så skal mer enn 85 prosent av de tilbakekalte Note 7-telefonene fortsatt være i sirkulasjon. Av ca 1 million solgte enheter er altså kun 130 000 levert inn igjen.

Bør Samsung forvente seg et skred av søksmål i tiden fremover? La oss høre dine tanker i kommentarene.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse