Note 7 er utsatt til oktober, trolig grunnet overopphetingsproblemer.
Note 7 er utsatt til oktober, trolig grunnet overopphetingsproblemer.

Annonse


Bekreftet: stopper salget av Note 7

Note 7 selger som bare det skal vi tro Samsung, som har sluppet et internt skriv til sine forhandlere, men det er ikke salget som problemet.

Oppdatert, 19:36:

Til ITavisen forklarer Samsung at de ikke kan si nøyaktig når Note 7 kommer på markedet igjen, noe som får oss til å tro at midten av oktober medfører riktighet.

«De kundene som ikke ønsker å vente, vil kunne bytte til et likeverdig produkt,» forklarer Samsung oss, og poengterer at de kommer tilbake snart med leveranseinfo.

Annonse


Oppdatert, 17:08:

Samsung bekrefter at de stopper salget av Note 7 grunnet problemer med batteriet.

Ifølge selskapet skal 35 kunder være berørt av problemet de ikke navngir, men de presiserer at de ønsker at kundene ikke skal utsettes for fare, og at berørte kunder får en ny enhet i løpet av de kommende ukene.

Oppdatert, 03:06:

Sør-Koreanske-medier hevder at Samsung skal annonsere tilbaketrekkingen snart.

Avslører internt notat
I brevet ITavisen har fått tak i, opplyser Samsung om at Galaxy Note 7-levereranene er utsatt til midten av oktober.

Årsaken er et problem, trolig relatert til overoppheting som kan medføre overoppheting og en mindre eksplosjon, som gjør at Samsung nå utsetter lanseringen av toppmodellen i resten av verden.

Den er nemlig lansert i Sør-Korea allerede, men telekomoperatørene har fått beskjed om stopp av salget Samsung hinter til er meget godt i samme notat.

Alle enheter må sendes tilbake
I brevet skriver Samsung at alle mobiler må sendes tilbake for å undersøkes.

«Du kan fremdeles selge mobilen, men gjør kunden oppmerksom på levereranseproblemene,» heter det blant i brevet.

Dette skjer for norske kunder
De som allerede har kjøpt en Note 7 eller venter, får følgende tilbud (prisene er oppført i norsk, svensk, dansk og euro-valuta):

  • Om du ønsker å vente på Note 7: 500 kroner verdisertifikat som kan brukes til å handle Samsung-tilbehør, wearables eller VR-utstyr
  • Kunder som ønsker å endre ordren til en Galaxy S7 eller S7 edge får 500 kroner til å bruke på de samme tingene, når de kommer for å hente S7 eller S7 edge

«Vi tror kundene vil bli veldig fornøyde med denne løsningen. Dette gir samtidig en utmerket mulighet til å selge dem ekstra tilbehør,» avslutter brevet.

Annonse


Annonse


Annonse