Slik ser konsollen som ikke finnes ut.
Slik ser konsollen som ikke finnes ut.

Annonse


Dette er konsollen som ikke finnes

For en drøy uke siden skrev vi om at Sony kanskje skulle vise frem Playstation Neo i september i år. Men ryktene svirret også om enda en ny konsoll fra Sony, nemlig Playstation Slim.

En vanskelig hemmelighet
Bildene av den nye Slim-versjonen av spillkonsollen dukket den gang opp i en nettauksjon, men ble senere fjernet. Det var da Eurogamer som hadde fått tak i en versjon og la ut en video som de senere tok ned etter at Sony angivelig kom på banen med advokater.

Nå har nye bilder og sågar en video dukket opp, men Sony nekter fortsatt å erkjenne at denne konsollen faktisk finnes eller om det bare en prototype.

Elefanten i rommet
Det er spillsiden Let’s Play Video Games som har fått tak i et eksemplar og de skriver i sin sniktitt at «la oss vedkjenne oss elefanten i rommet, Playstation 4 Slim har ikke blitt offisielt annonsert av Sony ei er den ment å være i salg nå».

Ifølge Letsplayvideogames.com så er enheten kjøpt via eBay. Selgeren, som angivelig skal være en butikk, har i følge nettsiden erkjent at de har brutt slippdato, men at maskinvaren ikke er tyvgods.

Mange små endringer
Det er ikke mange store endringer fra den originale Playstation 4 og til denne Slim-versjonen. Den største (og kanskje mest åpenbare) er at denne modellen er en del tynnere enn sin forgjenger. Slim måles til 264 x 39 x 288mm sammenlignet med den originale som måles til  275 x 53 x 305mm.

En annen forbedring fra forrige versjon er at kontrolleren til denne maskinen har en modifisert berøringsflate som gjør at du kan se hvilken farge lyset har uten å tippe kontrollen rett opp og ned.

Mer brukervennlig
Resten av endringene er stort sett rene design-valg. Blant annet er det gjort en endring plassering av USB porter på forsiden av enheten, disse er flyttet litt fra hverandre og gir bedre plass. Det er en forbedring i tilgang til harddisken på baksiden av maskinen.

En annen liten endring i designet er at de har laget et lite «søkk» i den analoge styreflaten som gjør angivelig gjør den noe lettere å bruke.

Fjernet optisk port
Av mer merkelige designvalg i denne versjonen så har Sony valgt å fjerne den optiske-lydutgangen. Selv om undertegnede aldri har brukt den på noen konsoll, noensinne, er det nok av spillere der ute som nok sikkert vil finne det helt uakseptabelt.

Kjappere kontroller-respons
En av endringene som kan ha effekt på spillingen, om enn kun for de mest ihuga, er at du nå kan koble kontrolleren til maskinen og spille via kabelen. Med det så menes det at all data fra kontrolleren da går via kabelen og kan gi deg noen millisekund fordel i spill der slikt er aktuelt.

Sony har fortsatt ikke bekreftet eller avkreftet at dette er deres Playstation Slim, eller om dette er konsollen som skal ta over for dagens Playstation 4.

Kilde:
Engadget
LetsPlayVideoGames

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse