Hva er det Samsung driver med? Galaxy S7 edge er et ytelsesmareritt akkurat som Note 7

Galaxy S7 edge er svært lekker, m,en ytelsen er lang under par.
Galaxy S7 edge er svært lekker, m,en ytelsen er lang under par.

Jeg har tidligere skrytt av Galaxy S7, og det med god grunn, men etter noen måneders daglig bruk av Galaxy S7 edge må vi konkludere som XDA Developers: det er noe fryktelig galt med Samsungs bruk av Android.

Anmeldelser er ikke alltid lett
Det skjer noe med hjernene våre når vi får en lekker ny dings: kritisk sans dempes etterfulgt av et behov for å rettferdiggjøre et kjøp på mange, mange tusenlapper.

Dette er vi i ITavisen veldig klar over, og det rammer oss som alle andre, men som vi påpeker: det er også grunnen til at vi bruker den tiden vi trenger for å teste produktene, ofte mange uker.

Annonse

Android er ekstra utfordrende
Det er ekstra utfordrende å teste Android-mobiler, for ytelsen er som en berg- og dalbane avhengig av produsent (se bort ifra Nexus-modellene som har svært god ytelse uansett), hva man bruker mobilen til og hvor mange apper som er oppe.

Toppmodeller som Galaxy S7 edge kan føles fin og kjapp de første dagene, eller helt motsatt som vi opplevde: bli kjappere etter litt bruk, men deretter bli en sinke igjen – omtrent som Windows med 9x-kjerne, bare verre.

Du er ikke alene
Samsungs toppmodell uten pen er en typisk Android-mobil: den har topp-spesifikasjoner, men plages likevel av elendig ytelse.

Vi trodde det kanskje bare var oss, men etter å ha lest denne grundige XDA Developers undersøkelsen av Note 7 (ta også en titt på denne sammenligningsvideoen mot iPhone), er det et faktum at vår modell kjøpt her i Statene har nøyaktig det samme problemet med animasjonsetterslep, svært treg hjemknapp-respons og et tastatur som hinker etter når vi åpner en app og prøver å skrive.

Luta lei
Alt vi gjøre på mobilen oppleves rett og slett veldig tregt, selv etter flere oppdateringer. At panelet registrerer berøring på siden når vi plukker den opp, er en annen plage som ikke er rettet, og som trolig aldri blir ryddet opp i.

Såpass dårlig står det til at vi velger å selge den (for ikke å snakke om hvor lenge vi trolig må vente på Android 7).

Det er noe riv ruskende galt med Samsungs Android og implementasjonen mot maskinvaren. Dette er jo merkverdig, for Snapdragon 820 er en standard på Android-toppmodellene, og mobilen har mer enn nok minne.

Ny hjemskjerm hjelper ikke
Dette er min erfaring etter bruk av en rekke hjemskjermer, inkludert hyppig elimering av åpne apper, samtidig som vi har brukt mobilen som en iPhone uten å lukke åpne apper.

Opplevelsen er like begredelig uansett, men du har kanskje en annen opplevelse, som ITavisens Martin Størbus test av S7? Del dine erfaringer i kommentarfeltet.

Annonse
Annonse