Galaxy S7 Edge er en super mobil, men problemene til Android er de samme som alltid. Det samme gjelder for iOS.
Galaxy S7 Edge er en super mobil, men problemene til Android er de samme som alltid. Det samme gjelder for iOS.

Jeg solgte «iPhone 6s Plus» og kjøpte «Galaxy S7 Edge»

Det er viktig å holde seg oppdatert på begge plattformer, derfor har jeg valgt å kvitte meg med iPhone 6s Plus til fordel for en kritikerrost nykomling: Samsungs Galaxy S7 Edge som nå er min nye hverdagstelefon.

Les vår test av Galaxy S7 Edge.

Fordeler og ulemper
iPhone 6s Plus: Jeg savner ikke 3D Touch. Jeg innrømmer det: jeg trodde «høyreklikk på hjemskjermen» kom til å bli nyttigere enn det er (det kan tenkes det bare er meg, jeg har snakket med folk som bruker det konstant). Peek/pop-funksjonen ser jeg vel egentlig på som som poengløs fordi den ikke laster innholdet kjappere enn det fullverdige formatet – da er det kjappere å trykke tilbakeknappen. Vi er ikke de eneste som er skuffa.

Galaxy S7 Edge: Android er en merkelig greie, for som alltid tar det et par dager før batterilevetiden er optimal og hastigheten likeså – jeg glemmer dette hver gang jeg skifter fra iOS til Android med jevne mellomrom. Den ble svært varm når jeg lader den første gang fordi Android-systemet bruker noe tid på å finne seg til rette.

iPhone 6s Plus: For et kjedelig design. S7 Edge er den peneste mobilen jeg har holdt i. Apple må imponere med iPhone 7. Jeg er lei grå plankemobiler.

Galaxy S7 Edge: Ofte når vi tok opp mobilen de første dagene kom vi bort i skjermen på kanten, og aktiverte en app eller en funksjon. Svært irriterende. Programvaren er ikke smart nok til å registrere ikke-ønskede trykk (Samsung ruller ut en oppdatering for å rette dette, men vi har ikke fått den enda). Dette er iOS langt bedre på. Android føles også likt på den måten at scrolling og innlasting ikke føles like kjapt og elegant som på iOS som også er langt bedre på å tegne nettsiden korrekt kontra Chrome på Android.

iPhone 6s Plus: Ikke bare er designet kjipt, men den fysiske størrelsen er i overkant – de fleste mobiler i dag klarer å presse inn flere tommer inn i en mindre pakke.

Galaxy S7 Edge: Designet er fantastisk, men Android og maskinvaren henger ikke helt sammen som iOS. Det er noen ganger merkbart tregere og mindre behagelig å bla nettsider, og animasjonene hopper og rykker (problemet var verst i starten, og har etterhvert rettet seg selv, men vi føler fortsatt ikke at ytelsen er stabil – det ser ut til at Android 6 fortsatt ikke er god nok til å organisere RAM-en).

iPhone 6s Plus: Apples kamera gjør det langt dårligere når lyskildene er svake.

Galaxy S7 Edge: Vi ser jo mer gjennom kameraet når det er dunkel belysning rundt oss, enn øynene våre klarer å fange opp! Klassekamera.

Ikke allverden har forandret seg
Det er merkverdig at dette er et problem med all kraften som finnes under panseret. S7 har 4GB RAM, iPhone 6s 2GB – sistnevnte føles på ingen måte tregere. Vi har Snapdragon-utgaven som gjør det dårligere i GeekBench enn Samsungs Exynos-utgave. At de leverer to modeller avhengig av hvor man er i verden er trolig grunnet produksjonsutfordringer.

Begge får de samme minus- og plusspoengene som vi har delt ut til begge plattformer i alle år: iOS kan ikke modifiseres av brukeren, mens det omtrent er et krav å gjøre det samme på Android for å få en behagelig opplevelse. iOS-appene ser som regel bedre ut og grensesnittet tar mindre plass, men takket være Androids side-loading-funksjon kan man laste inn apper som gjør mye mer.

Man kan ikke skifte batteri på noen av dem, S7 Edge leverer ikke lenger batterilevetid selv om den har flere mAh (mon tro det er alle bakgrunnstjenestene, inkludert flere fra Samsung, som er synderen).

Mye å glede seg over
Samsung utøver design-magi med den buede skjermen, som ikke bare ser utrolig lekker ut, men som hjelpes av at også baksiden er avrundet – på den måten får man inntrykk av at man holder i tidenes tynneste smartmobil. Det medfører ikke riktighet. iPhone 6s Plus måler 7.3 mm, mens S7 Edge er litt feitere med 7,7 mm. Men S7 Edge veier mindre, likevel oser den kvalitet. s7 Edge gir oss iPhone 5-designgodfølelsen.

For å grov-oppsummere føler jeg Android har stått stille i forhold til ytelsen på toppmodellene som er utstyrt med langt kraftigere maskinvare enn man får følelsen av. Dette er i hovedsak ikke Samsung sin skyld, som samtidig har blitt mye bedre på design. At de har klart å presse inn et 5,5-panel er det som imponerer mest og som sammen med designet gjør den til en liten juvel i hånda.