Samsung Galaxy S7 edge er en fantastisk mobiltelefon.

Annonse


Test: Samsung Galaxy S7 edge

Etter å vært strålende fornøyde med iPhone 6s Plus, var det stor spenning da Apples største konkurrent på mobilfronten, lanserte sitt nye flaggskip.

Spesifikasjonsliste

 • 5,5 tommer, Super AMOLED, 2560 x 1440 piksler.
 • 4 GB RAM.
 • Exynos 8890 åttekjerners, Mali T880.
 • Hovedkamera: 12 megapiksler, frontkamera 5 megapiksler med HDR.
 • 4K video.
 • Android 6.0.
 • Pris 7890 kroner.

Design
Det første man legger merke til med Galaxy S7 edge, er den særegne skjermen med buede kanter. Allerede før man slår den på er man klar over at det er noe spesielt med den. På langsiden er skjermen nærmest rammeløs og det ser helt utsøkt ut.

Opplevelsen bare øker når man slår på skjermen og ser AMOLED-panelet i all sin prakt. Dette er uten tvil den flotteste mobilskjermen noensinne. Fargene er sterke og sort er virkelig sort.

Annonse


Paradoksalt nok er skjermen også det største ankepunktet med Galaxy S7 edge. Mer om det senere.

Videre er er mobilen utformet i et flott chassis i helmetall dekket med glass. Dette gjør for så vidt at den er meget mottakelig for fingermerker og veldig sårbar for skade hvis man mister den. Gullmodellen, som vi testet, er en fryd for øyet og er kanskje den stiligste mobilen som noen gang er laget.

Volum- og på/av-tastene er faste, responsive og gode å trykke ned. Likeså med hjemknappen. Fingersensoren oppleves også som rask, men er ikke like presis som i iPhone 6s og Nexus 5X. Dog er de kapasitive foran på mobilen altfor sensitive. Her hender det at jeg titt og ofte at jeg kommer nær knappene ved et uhell og det ble raskt et irritasjonsmoment.

Galaxy S7 edge er en nydelig telefon.
Galaxy S7 edge er en nydelig telefon.

Les vår test av Google Nexus 5X.

Skjermproblemer
Tilbake til den flotte skjermen og det store problemet med den. Ettersom rammen rundt er så minimal, er det nærmest umulig å holde i den uten at man kommer nær skjermen med en finger. Dette gjelder spesielt ved enhåndsbruk, og fører til blant annet at man trykker på uønskede lenker i hytt og vær. Samtidig hindrer også de uønskede skjermberøringene at rullingen på nettsider ikke fungerer ordentlig, ettersom mobilen tror du holder en finger på den.

I tillegg opplever jeg kantskjermen mer som en gimmik enn noe som faktisk tilbyr noe spesielt. Ved å sveipe inn fra høyresiden kan man enkel tilgang til nyheter, være, favorittkontakter og -apper, men denne informasjon har jeg uansett enkel tilgang til på hjemskjermen.

Ytelse og batteri
Det har vært mye snakk om Galaxy S7 og ytelse før lanseringen. Samsung har, som vi tidligere har omtalt, valgt å gå for to forskjellige brikkesett i sine toppmodeller. I Norge og Europa sitter selskapets egen Exynos 8890-prosessor, mens den amerikanske varianten har en Snapdragon 820 fra Qualcomm.

Testene våre viser at det absolutt er forskjeller mellom Snapdrgon 820 og Exynos 8890. (Se tabell under.) Nå er et vanskelig å si hvordan forskjellene er i praksis, ettersom vi befinner oss på hver vår side av Atlanteren, men opplevelsen er en toppmodell verdig.

Legg merke til forskjellen på Exynos og Snapdragon.
Legg merke til forskjellen på Exynos og Snapdragon.

Det er ingen tegn til hakking eller liknende, enten vi spiller krevende spill som Modern Combat 5 eller strømme video. Dog er det litt tregheter i bytting mellom apper. Det er ikke alle appene som holdes «i live», og lastes dermed på nytt. Heldigvis er dette ofte fort gjort, men kanskje noe man trodde var unødvendig på en så kraftig enhet.

Totalt sett har Samsung gjort en god jobb med å få det beste ut av Android.

Det samme kan vi også si om batteriet . I Geekbench 3-batteritesten, slukket ikke mobilen før det var gått over 13 timer, noe som er rekord for de enhetene vi har testet. Til sammenligning er nestemann på listen Nexus 5X som klarte døyt åtte timer.

Samsung Galaxy S7 edge ruver øverst her.
Samsung Galaxy S7 edge ruver øverst her.

Resultatet fra batteritesten kan også overføres til bruk i praksis. Vi har tidligere skrytt fælt av batteritiden til iPhone 6s, men undertegnedes erfaring er at Galaxy S7 edge holder enda litt lengre.

Merk at batterikapasiteten er 3600 mAh for Galaxy S7 edge og 1750 mAh for iPhone 6s.

Les vår test av LG V10.

Android 6 og programvare
Vi har tidligere skrevet om vår opplevelse med nyeste Android, blant annet i i Nexus 5X-testen, og mye av det samme går igjen i Galaxy S7 edge. Dere som er kjent med Samsungs Android-enheter, har vært borti selskapets Android-skall, TouchWiz. Det er et enkelt og rent skall, men vil kanskje oppleves som begrenset av viderekomne Android-brukere. De vet uansett hvilket skall de foretrekker og laster nok det uansett.

På Galaxy S7 edge ligger det også en bunke forhåndsinstallerte apper fra Samsung, Google og Microsoft. Disse kan ikke avinstalleres, men det er mulig å deaktivere dem slik at de ikke vises i applisten. Deaktiverte apper finner man i Innstillinger – Apper – Appstyring.

Samsung har også lagt ved en egen nettleser. Denne er satt til standard, men jeg vil anbefale deg sterkt om å sjekke ut Play Store etter et alternativ – blant annet Chrome som også ligger ferdiginstallert på mobilen. Nettleseren til Samsung oppleves som treg og upålitelig, og det er ikke alle sider den laster ordentlig. Det er for eksempel helt tilfeldig om Disqus blir lastet inn eller ei.

AMOLED-panelet gir klare og sterke farger.
AMOLED-panelet gir klare og sterke farger.

Les vår test av Sony Xperia Z5.

Kamera
Før vi skulle teste kameraet i S7 edge, bestemte vi oss for å gjøre noe spesielt. Vi ønsket å involvere leserne våre og lot dem bestemme hvilken smarttelefon vi skulle sette opp mot S7 edge i testen. iPhone 6s vant knepent foran Lumia 950 XL. Xperia Z5 Premium og V10 tok de siste plassene.

Spesifikasjoner

Enhet Megapiksler Blender Optisk bildestabilisator HDR
Samsung Galaxy S7 edge Hovedkamera: 12

Frontkamera: 5

f/1.7 Ja Ja
Apple iPhone 6s Hovedkamera: 12

Frontkamera: 5

f/2,2 Nei (kun Plus) Ja

 

Blenderåpning: Jo lavere blendertall, jo mer lyssterk er kamerasensoren. Med levere blenderåpning kan man blant annet ta skarpe nærbilder der bakgrunnen er uklar.

Samtlige bilder er tatt i automodus. iPhone 6s til venstre, Galaxy S7 edge til høyre.

Et utvalg kveldsbilder:

Under har vi zoomet inn på et spesielt punkt i bildet for å se hvor mye støy det blir. Ingen av dem klarte å fokusere på bilene.

Bildeinfo:

 • (Bil) iPhone 6s: Blender: f/2.2. ISO: 800. Lukkertid: 1/17 sekund.
 • (Bil) Galaxy S7 edge: Blender: f/1.7. ISO: 640, Lukkertid: 1/10.
 • (Lys) Blender: f/2.2. ISO: 640. Lukkertid: 1/17 sekund.
 • (Lys) Galaxy S7 edge: Blender: f/1.7. ISO: 500, Lukkertid: 1/10.

Bilder i dagslys:

Kamerakvaliteten på Galaxy S7 er helt glimrende. Den leverer både i dagslys som under mer dunkle forhold og autofokusen er lynrask.

Les flere tester her.

Konklusjon:
Samsung Galaxy S7 edge er en imponerende mobiltelefoner på de fleste måter. Designet og kvalitetsfølelsen er utsøkt og det finnes ikke sidestykke til den fantastiske AMOLED-skjermen.

Kameraet er også veldig godt og leverer gode bilder både i dagslys og i mer mørke omgivelser. Autofokusen er lynrask!

Ytelsen og batteritiden er også i toppklasse, og overgår det meste vi har prøvd hittil. Dog er det litt uheldig at det er såpass stor forskjell på Exynos- og Snapdragon-variantene, men ikke noe som nødvendigvis berører oss.

Vi sliter litt med at sidene av skjermen registrerer berøring når vi holder i den, noe som ble et stort irritasjonsmoment under testingen. Samtidig er de kapasitive tastene under skjermen altfor følsomme.

Det er også litt kjedelig at Samsung har valgt microUSB fremfor USB-C ettersom flere andre mobilprodusentene har valgt sistnevnte i sine toppmodeller. Samsung forklarer dette med blant annet at Gear VR kun har microUSB.

Uansett. Hvis du ønsker den beste smarttelefonen på markedet og ikke er plattformavhengig, er Samsung Galaxy S7 edge den du bør velge.

Karakter: 9/10

+ Nydelig AMOLED-skjerm
+ Batteritid
+ Ytelse
+ Kamera
+ Kvalitetsfølelse
+ Minnekort
+ Vanntett

– Kun microUSB
– Enkelte problemer med skjermen
– Overfølsomme taster
– Skjør mot fall

Annonse


Annonse


Annonse