Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Opera har hatt innbrudd i sine servere som styrer passordsynkronisering og autentisering i Operas nettleser. (Ill.: Opera)

Opera hacket, 1,7 millioner brukernavn og passord kan være på avveie

Angripere fikk tilgang til tjenesten som håndterer passord og brukernavn.

Tidligere denne uken så oppdaget Opera tegn på ett innbrudd i sitt system for synkronisering av passord.

Passord og brukernavn på avveie
I en pressemelding skriver Opera at deres undersøkelser viser at noe data, inkludert brukerens passord og brukernavn kan ha falt i gale hender.

De skriver videre i pressemeldingen at de kun lagrer krypterte eller hashet og saltet passord for autentisering, men for å være på den sikre siden så har de tilbakestilt passordet for alle brukere av tjenesten.

Blokkert tidlig
Det var altså tidligere denne uken at angrepet ble oppdaget og Opera uttaler i pressemeldingen at angrepet ble raskt blokkert og at deres undersøkelser pågår i skrivende stund.

Kontaktet alle brukere
Alle brukere av tjenesten, ca 1,7 millioner, er kontakt av Opera med informasjon om hendelsen og instruks til hvordan de skal endre passord. For å endre ditt passord kan du gå direkte til siden for tilbakestilling av passord.

De resterende brukerene av Opera, 350 millioner i følge pressemeldingen trenger ikke å gjøre noe rundt dette.

Opera avslutter pressemeldingen med at de tar datasikkerhet svært alvorlig og vil beklage de ulemper dette kan medføre for deres brukere.

Kilde:
Opera

Stikkord: opera, sikkerhet