– I 2029 vil du kunne føre en meningsfull samtale med en kunstig intelligens

Raymond «Ray» Kurzweil jobber for å lage boter du kan ha en interessant samtale med.
Raymond «Ray» Kurzweil jobber for å lage boter du kan ha en interessant samtale med.

Nå jobber den suksessrike forfatteren og futurisen Raymond «Ray» Kurzweil med å få ferdig chatboter som skal lanseres av Google i løpet av året.

Maskinlæring og språkprosessering 
Siden 2012 har Kurzweil hatt tittelen «Director of Engineering» med fokus på maskinlæring og språkprosessering. Kurzweil har også gjort seg et navn innen teknologiverdenen med sitt arbeid innen språkprosessering, men er kanskje mer kjent for sine bøker i det siste tiåret.

Med titler som «Singulariteten er nær: Når menneskene overgår biologien» snakker Kurzweil om fremtiden, en fremtid der teknologien enten dreper oss eller gir oss evig liv. Selv har han et uttrykt ønske om å laste opp sin personlighet til internett og leve evig der med superintelligent kunstige intelligenser.

Annonse

Spørsmål fra salen
Det var under en spørsmålsrunde med salen at spørsmålet kom opp. Kurzweil som selv deltok via en «telepcresense robot», fikk spørsmål om når han trodde at vi kom til å kunne ha en meningsfull samtale med en kunstig intelligens.

Til det svarte Kurzweil at det var svært relevant for hans arbeid hos Google, hans team jobber nemlig, blant annet, med chatboter og at disse kunne forventes å komme senere i år.

Meningsfullt
Spørsmålet gikk på når man kunne ha en meningsfull samtale, til det punktet svarte Kurzweil spesifikt at hvor meningsfull en samtale er er opp til den eller de som har den. Inntil videre må vi nok nøye oss med interessante samtaler.

Om man ønsker virkelig meningsfulle samtaler, og en kunstig intelligens man ikke kan skille fra «ekte vare» må man vente litt lenger, i følge Kurzweil sine anslag så vil det komme rundt 2029.

Danielle, Danielle, Danielle
Kurzweil kunne også avsløre ett av navnene på botene. En vil hete «Danielle», og skal være basert på en karakter med samme navn in en bok han skrev, boken het også tilfeldigvis Danielle.

Din egen bot
I løpet av den korte seansen så snakket også Kurzweil om hvordan du vil kunne lage din egen unike bot ved å mate den med tekster du har skrevet. Et eksempel han kom med var å la boten indeksere bloggen din. Dette ville la boten tilpasse seg din «stil, personlighet og ideer».

Farlig utvikling
Andre anerkjente futurister Teslas grunnlegger Elon Musk og Nick Bostrom med flere andre har også advart mot faren kunstig intelligens kan utgjøre i fremtiden. Musk har blant annet donert millioner til arbeidet med å sikre en trygg utvikling av kunstig intelligens, samtidig har han også åpnet et treningsstudio for kunstig intelligens.

Blant argumentene til de kritiske røstene er at når du først har gjort oppdagelsen er det umulig å putte den tilbake i esken.

https://youtu.be/bK9jcT-EhPc

 

Kilde:
The Verge

 

Annonse
Annonse