Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Elon Musk fortsetter sitt arbeid med å styre Kunstig Intelligens i en positiv retning. (Ill.: Skjermdump / Youtube)

Elon Musk åpner «treningsstudio» for kunstig intelligens.

Med drahjelp fra blant annet Amazon skal de dra kunstig intelligens i en positiv retning.

Musk har tidligere forfektet en strek tro på åpen forskning og har tidligere sluppet patenter til blant annet Tesla til åpen benyttelse. Nå vil han også være med å dra utviklingen av kunstig intelligens i riktig retning, med prosjektet OpenAI med en prislapp på over en milliard dollar.

OpenAI
Det er navnet på selskapet som støttes av mannen back Tesla og SpaceX, Elon Musk. OpenAI har nå lansert det de kaller «OpenAI Gym» som er et sted kunstige intelligenser og deres skapere kan komme og «trene».

OpenAI Gym er skapt for å gi utviklere verden over muligheten til, å uten ekstra kostnader, kunne finne bedre måter for deres systemer å lære på, samt og utvikle kunstige intelligenser som er i stand til å ta svært komplekse avgjørelser.

Stor eksistensiell trussel
Tidligere har Musk, Gates og flere med de advart oss om at kunstig intelligens kan være en av de største truslene menneskeheten har møtt så langt.

Store investorer
Sillicon Valley er pakket med personligheter som finansierer OpenAI prosjektet, fra Musks tidligere kollega Peter Thiel, Reid Hoffman fra Linkedin i tillegg til Amazon.

Læring, Læring, Læring
Hos OpenAI Gym så skal programmere kunne trene sine boter til å mestre spill som Go, generelle spill som PacMan eller Invaders. i tillegg til å styre simulerte roboter, som for eksempel å lære de å gå.

Gratis regnekraft fra Amazon
Amazon støtter prosjekter med gode utsikter med gavekort på regnekraft fra deres AWS tjeneste, disse gavekortene er på 2000 kroner.

Dette er er godt verktøy for programmerere der ute, men det er også uten tvil en av de smarteste måtene Musk kan tiltrekke seg kompetanse rundt kunstig intelligens og automasjon.

Kilde:
OpenAI via Forbes

Stikkord: ElonMusk, OpenAI, tesla