Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Elon Musk kan kunne endre hvordan netttilgang fungerer for all fremtid om mikro-satellitt-prosjektet hans lykkes. (Ill.: Corbis / Splash News/ All Over Press)

Derfor donerer Elon Musk millioner til forskning på kunstig intelligens

Frykter fatale konsekvenser dersom vi ikke er forberedt.

Bill Gates har sagt det. Stephen Hawking har sagt det. Og Elon Musk har sagt det: I ytterste konsekvens kan kunstig intelligens-utviklingen føre til alvorlige konsekvenser for menneskeheten. 

Det høres kanskje science fiction-aktig ut, men flere av verdens fremste vitenskapspersonligheter og teknologieksperter mener alvor når de sier dette. 

Føre-var-prinsippet
Ingen av dem frykter noe i umiddelbar fremtid, men mener ganske enkelt at vi må være bevisste når det gjelder hvilke valg vi tar, og at vi bør være forberedt på at nye utfordringer vil dukke opp som følge av AI-utviklingen. 

Dette er årsaken til at Elon Musk nå har donert 7 millioner dollar, omlag 56 millioner kroner, til ulike forskningsinstitusjoner. 

Målet med donasjonen er å gi universiteter og andre organisasjoner mulighet til å forske på hvordan kunstig intelligens kan påvirke menneskeheten i årene fremover. 

Første gang 
Duke University skal for eksempel se på etikk-aspektet ved AI, mens Oxford-universitetet skal danne et forskningssentrum for kunstig intelligens. Rice University skal se på hvordan AI kan påvirke fremtidens arbeid. 

Det har vært pengedryss over AI-forskning i mange år, men dette skal være første gang så mye penger brukes på å se på tematikken fra den andre siden. 

– Det er et kappløp mellom potensialet til teknologien og vår klokskap til å håndtere det, sier Max Tegmark, sjef for Future of Life Institute (FLI), til Bloomberg

FLI mottok penger av Musk, og er med på å styre forskningsprosjektene. 

– Så langt har alle investeringer handlet om å gjøre systemene mer intelligent, dette er første gang det har vært en investering i den andre enden. 

 

Annonse
Stikkord: Elon Musk