Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nok en gang saksøkes Apple på grunn av mistanke om patentbrudd. (Ill.: Apple)

VoIP-selskap retter gigantsøksmål mot Apple

Mistenkes nok en gang for patentbrudd.

Ettersom Apple har vokst i størrelse, har søksmål og patentdisputter dukket opp oftere og oftere.

Voice over IP-teknologi
Det siste i rekken kommer fra VoIP-Pal (VPLM) som saksøker Apple for 2,8 milliarder dollar, over 20 milliarder kroner, for krenking av deres patenter. Selskapet har regnet seg frem til en sum på eksakt 2 836 710 031 dollar basert på Apples estimerte inntekter fra iPhone (55 prosent), iPad (35 prosent) og Mac (10 prosent).

VPLM har over ti forskjellige patenter, alle relatert til VoIP-teknologi (voice over IP) og ifølge selskapet har Apple krenket noen få av dem i tjenester som FaceTime og iMessage.

iMessage og FaceTime
«Enheter som kjører iMessage-applikasjonen initierer kommunikasjon mellom innringer og en mottaker. Mottakeren kan vær en Apple-abonnent eller en ikke-abonnent. Hvis mottakeren er Apple-abonnent, er kommunikasjonen sendt via iMessage.

På en annen side, hvis brukeren ikke er Apple-abonnent eller iMessage ikke er tilgjengelig, blir kommunikasjonen sendt via SMS/MMS. Apples meldingssystem praktiserer direkte eller indirekte enkelte krav til ‘815-patenten for å klassifisere en bruker og hvordan samtalen skal bli rutet», står det blant annet i patentsøksmålet.

Tidligere i år ble Apple dømt til å betale over fem milliarder kroner for å ha brukt VPN-patenter i FaceTime og iMessage. Disse sakene er ikke relatert.

Ønsker å selge eller lisensiere ut
Søksmålet ble opprinnelig innledet i starten av februar, men VoIP-Pal skal ha utsatt det i påvente av en dialog med Apple utenfor rettssalen. MacRumors skriver at selskapet skal være villige til å selge eller lisensiere ut patentene.

– Vi er sikre på at denne saken vil komme godt ut for alle involverte», uttaler toppsjefen i VoIP-Pal, Emil Malak.

Tidligere i år ble Apple saksøkt for det famøse «error 53»-problemet.

 

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple, patent, søksmål