VoIP-selskap retter gigantsøksmål mot Apple

Nok en gang saksøkes Apple på grunn av mistanke om patentbrudd.
Nok en gang saksøkes Apple på grunn av mistanke om patentbrudd.

Ettersom Apple har vokst i størrelse, har søksmål og patentdisputter dukket opp oftere og oftere.

Voice over IP-teknologi
Det siste i rekken kommer fra VoIP-Pal (VPLM) som saksøker Apple for 2,8 milliarder dollar, over 20 milliarder kroner, for krenking av deres patenter. Selskapet har regnet seg frem til en sum på eksakt 2 836 710 031 dollar basert på Apples estimerte inntekter fra iPhone (55 prosent), iPad (35 prosent) og Mac (10 prosent).

VPLM har over ti forskjellige patenter, alle relatert til VoIP-teknologi (voice over IP) og ifølge selskapet har Apple krenket noen få av dem i tjenester som FaceTime og iMessage.

Annonse

iMessage og FaceTime
«Enheter som kjører iMessage-applikasjonen initierer kommunikasjon mellom innringer og en mottaker. Mottakeren kan vær en Apple-abonnent eller en ikke-abonnent. Hvis mottakeren er Apple-abonnent, er kommunikasjonen sendt via iMessage.

På en annen side, hvis brukeren ikke er Apple-abonnent eller iMessage ikke er tilgjengelig, blir kommunikasjonen sendt via SMS/MMS. Apples meldingssystem praktiserer direkte eller indirekte enkelte krav til ‘815-patenten for å klassifisere en bruker og hvordan samtalen skal bli rutet», står det blant annet i patentsøksmålet.

Tidligere i år ble Apple dømt til å betale over fem milliarder kroner for å ha brukt VPN-patenter i FaceTime og iMessage. Disse sakene er ikke relatert.

Ønsker å selge eller lisensiere ut
Søksmålet ble opprinnelig innledet i starten av februar, men VoIP-Pal skal ha utsatt det i påvente av en dialog med Apple utenfor rettssalen. MacRumors skriver at selskapet skal være villige til å selge eller lisensiere ut patentene.

– Vi er sikre på at denne saken vil komme godt ut for alle involverte», uttaler toppsjefen i VoIP-Pal, Emil Malak.

Tidligere i år ble Apple saksøkt for det famøse «error 53»-problemet.

 

Kilde:
MacRumors

Annonse
Annonse