Apple er funnet skyldig etter å ha krenket patenter.

Annonse


Apple må ut med over fem milliarder etter patentdom

For drøyt én uke siden publiserte vi saken om VirnetX, et selskap som jobber med å håndheve intellektuelle patenter, som hadde saksøkt Apple.

Milliardsum
I rettsaken som ble avgjort i går, ønsket de 532 millioner dollar, omtrent 4,6 milliarder kroner, med den begrunnelse at Apple har fortsatt å krenke patentene deres.

Nå har juryen i East Texas Federal District Court funnet Apple skyldig for krenking av patenter, en avgjørelse som var enstemmig, og summen har nå økt til 625 millioner dollar, rundt 5,3 milliarder kroner.

Apple skal ha brukt selskapets patenter i den forespørselsbaserte VPN-tjenesten, FaceTime og iMessage. 9to5Mac skriver at domstoler i Øst-Texas er kjent for å ta side med patenteierne i patentrelaterte søksmål.

Annonse


De skal ikke ha kommentert dommen, men mye tyder på at de planlegger å anke.

Les også: Slik vil Apple du skal styre iPhone uten hendene.

Fra 2012
I den originale rettssaken fra 2012, mente VirnetX at Apple hadde brukt fire av deres patenter i videochattetjenesten FaceTime, som er installert både på Mac-maskiner, iPhone og iPad

Apple hevdet på sin side at om de hadde kommet i skade for å bruke VirnetX sine patenter, så var det bare «som en liten del av veldig store, komplekse produkter», som Apples advokat Danny Williams uttrykte det.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse