I fremtiden kan du bruke iPhone uten å berøre den.

Annonse


Slik vil Apple du skal styre iPhone uten hendene

Apple ble nylig tildelt et patent for en type teknologi som gjør det mulig å bruke en iPhone uten å berøre den.

Nærhetssensor
I patentet beskriver Apple at enheten bruker nærhetssensorer for å detektere hvor hendene til brukeren befinner seg over skjermen.

Det skal være mulig å bruke enkelte funksjoner kun ved håndgester over skjermen, ventuelt i kombinasjon med berøring.

Flere egenskaper
Nærhetssensoren skal fungere på samme måte som den som sitter i dagens smarttelefoner. Blant annet skrur den av skjermen under samtaler når den gjenkjenner et ansikt.

Annonse


Som Business Insider skriver, er det flere mobiler som har flere funksjoner i nærhetssenoren. Moto X oppdager når brukerens hånd nærmer seg skjermen og viser frem essensiell informasjon som varsler.

Ikke nytt
Microsoft har også eksperimentert med liknende teknologi og 3D Touch. I juni 2014 skrev Windows Central om Microsofts 3D Touch-teknologi som gjør det mulig å navigere på mobilen uten å berøre enheten.

«Se for deg en flis på startskjermen din. Når du beveger hånden over flisen, begynner den å riste litt og gir deg en visuell indikator på at du fokuserer på elementet. Når du trykker ned i luften (uten å være nær flisen) «eksploderer» den til flere fliser i ulik størrelse og hver av dem viser egentilpasset innhold fra appen», skrev Windows Central om teknologien.

Den fungerer på samme måte som «Mix View» kjent fra Zune-programvaren.

https://vimeo.com/77477198

Under kan du se Microsoft vise frem denne teknologien i 2014.

 

Kilder:
Business Insider,
Windows Central

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse