Bernie Sanders skulle gjerne sett at Apple flyttet litt av produksjonen hjem til USA.

Annonse


Presidentkandidat til Apple: – Flagg hjem og betal «en rettferdig andel» skatt

Nominasjonsvalget i USA raser for fullt og det er fortsatt spennende hvem som skal representere demokratene og republikanerne ved høstens presidentvalg.

Ønsker amerikanske Apple-produksjon
Den frittalende eiendomsmogulen og presidentkandidaten Donald Trump har tidligere uttalt at «Apple må begynne å lage de fordømte PC-ene sine i USA» og Bernie Sanders, på demokratenes side virker å være enige med Trump på akkurat det området.

Under et intervju med New York Daily News uttaler Sanders at han «ville satt pris på om Apple flyttet noe av produksjonen hjem til USA».

På spørsmål hva han mener om at «grådigheten til Wall Street og corporate USA ødelegger nasjonens oppbygging», svarte Sanders følgende:

Annonse


– Nei, Apple ødelegger ikke oppbyggingen av USA, men jeg skulle ønske at de produserte noen av enhetene deres her, i USA, fremfor i Kina. Og jeg ønsker virkelig at de ikke prøver å omgå å betale sin andel med skatt.

Les også: Apple må betale milliardbot i Italia.

Skattespørsmål
Den siste setningen referer nok til beskyldningene om at Apple har unndratt skatt i flere år ved å sluse dem gjennom lavskattlandet Irland.

Ifølge tall fra Bloomberg kan Apple skylde Europakommisjonen så mye som 70 milliarder kroner i skatt. I tillegg kan de bli nødt til å betale straffeskatt til flere land, hvis de blir funnet skyldig.

 

Les også:
New York Daily News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse