Det spørs om Donald Trump kan få Apple til å flytte produksjonen til USA.

Annonse


– Derfor produserer Apple i Kina

Under en tale under den pågående valgkampen i USA, uttalte den eksentriske Donald Trump at «vi skal få Apple til å bygge de fordømte dataene i dette landet, i stedet for andre land».

– Usannsynlig
Re/code har notert seg kommentaren til Trump, og har publisert en lengre artikkel om hvorfor presidentkandidaten bare kan drømme om å få Apple til å flytte produksjonen til USA.

Blant annet peker de på de ekstremt lave lønningene for produksjonsarbeiderne ved Foxconn-fabrikken i Kina.

«Arbeidere ved fabrikken som produserer iPhone, tjener rundt 402 dollar, 3500 kroner, i måneden etter en prøveperiode på tre måneder. Selv ved med minimumslønn i USA – 5,15 dollar, underkant av 45 kroner, i timen – kan ikke amerikanske arbeidere slå det.»

Annonse
Skryter av Kina
Rundt juletider i fjor skrøt Apple-sjef Tim Cook av de kinesiske fabrikkarbeiderne og sa at det på ingen måte er de lave lønningene som er årsaken til at produksjonen foregår i Kina.

– La meg være fullstendig klar på én ting. Kina har et enormt fokus på produksjon. Noe vi vil kalle yrkesfaglige ferdigheter. Over tid sluttet USA å ha så mange yrkesfaglige ferdigheter, fortalte Cook under et intervju med 60 Minutes.

På spørsmål om det er fordi de har lært dette på skolen, svarer Cook:

– Det er fordi det har vært et fokus for dem – det er et fokus i utdanningssystemet deres. Og det er realiteten.

 

Kilde:
Re/code,
60 Minutes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse