Apple iPhone 7 ryktes å komme uten jack inngang.
Apple iPhone 7 ryktes å komme uten jack inngang.

Annonse


Apple må betale milliardbot i Italia

Italienske myndigheter har etterforsket Apple skattebetalinger i perioden 2008 til 2013.

Tre milliarder
Ifølge italienske myndigheter hadde Apple 1 milliard euro i inntekter i løpet av perioden på fem år, men betalte kun 30 millioner euro i skatt. Etterforskerne uttaler at Apple skulle ha betalt 880 millioner dollar i skatt.

Nå må Apple betale italienske skattemyndigheter 318 millioner euro, tilsvarende tre milliarder kroner, på grunn av skatteunndragelser.

Apple Italias hovedkvarter er basert i Irland, som har en av de laveste skatteratene for bedrifter i Europa. I Italia ligger selskapsskatten på 27,5 prosent mens i Irland ligger den på 12,5 prosent.

Annonse
Les også: Nå kan de miste skattefritaket.

Etterforskers
Tidligere denne måneden skrev vi at EU-kommisjonens gransking av Apple trekker ut. Årsaken til granskingen er at Apple sluser inntektene utenfor USA gjennom Irland, og betaler kun en brøkdel av skatt. I 2013 betalte Apple kun 3,7 prosent i skatt på sine inntekter utenfor USA.

Ifølge anslag fra det svenske IT-analyseselskapet Radar Ecosystem Specialists, omsatte Apple for 3,5 milliarder kroner i Norge i 2012. I 2011 betalte Apple 7,25 millioner skatt i Norge, skriver NRK.

 

Kilder:
Neowin,
BBC,
NRK

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse