Enda en har erkjent seg skyldig i den såkalte Celebgate-saken.
Enda en har erkjent seg skyldig i den såkalte Celebgate-saken.

Annonse


NSA kan ha installert spion-brikker på Apple-servere

The Information hevder at Apple er i gang med å produsere egne hovedkort til sine gigantiske data-sentre – årsaken er mistanker om tukling med utstyret.

Har lenge hatt mistanke
Dette er enda mer aktuelt nå som Apple er midt oppe i en strid med Department of Justice og FBI om å hente ut data fra en iPhone. Apples motpart hevder at de muligens har funnet en vei inn i mobilen med hjelp fra en tredjepart.

Nå ønsker Apple å sikre seg mot farlige servere, for selskapet skal visstnok ha oppdaget at server-utstyr mottatt fra tredjepart kan ha vært tuklet med for å lure til seg informasjon om Apple og kundene deres.

NSA? Meget mulig. Slik praksis er tidligere avslørt – det er ingen grunn til å tro at de plutselig har stoppet med det.

Annonse


Les også: NSA sa de hadde stoppet lagringen av e-postdata i 2011 – så var ikke tilfellet.

Derfor skal de designe egne hovedkort
«Apple har i lang tid mistenkt at servere de bestilte fra tradisjonelle kanaler har blitt tuklet med av andre før de har blitt levert selskapet, altså med nye brikker og fastvare installert av ukjente tredjeparter som ønsker å gjøre dem infiltrasjonsvennlige», melder avisa.

«Selskapet skal til og med ha hyret folk for å ta bilder av hovedkort og detaljert forklare hva hver brikke gjør. Å bygge sine egne servere med hovedkort de selv har designet vil være den sikreste måten å sørge for at ingen lurer seg inn takket være ekstra-brikkene.»

Les også: Harddisken din kan være NSA-overvåket.

 

Kilde:
The Information (betalingsmur)
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse