Annonse


– Installerer spionvare på nye PC-er

NSA spionerer ikke bare ved å skaffe seg tilgang til sosiale medir og nettverkskabler. De installerer også spionvare på nye PC-er.

Installerer spionvare
Dette skriver det tyske magasinet Der Spiegel i sitt ferske nyttårsnummer.

Ifølge rapporten som Spiegel har fått tilgang til via varsleren Edward Snowden installerer etterretningsorganisasjonen i samarbeid med CIA og FBI  spionvare på maskiner før de når kundene.

Hemmelige «workshops»
Dette skjer via hemmelige «workshops» der agenter fra NSAs såkalte TAO (Tailored Access Operations)-gruppe installerer spionvaren.

Annonse


Dette kan ifølge rapporten skje fordi NSA-agentene har skaffet seg tilgang til produktene fra et stort antall aktører i markedet, ifølge rapporten.

Dell og Samsung
Blant selskapene som er nevnt er Cisco, Juniper Networks, Dell, Seagate, Western Digital, Maxtor, Samsung, og Huawei.

Spion-installeringen skjer stort sett på bærbare maskiner, men skal også ha skjedd på tilleggsutstyr, hevder det tyske magasinet.

I de fleste tilfeller dreier det seg om proramvare-installering, men rapporten antyder også at tukling md maskinvare forekommer.

Rettet mot terrorister
TAO-gruppa holder til i San Antonio, Texas. Derfra dirigerer de et nettverk som foretar installasjoner på PC-er som skal til personer som er i søkelyset i forbindelse med terror og annen alvorlig kriminalitet.

Målene blir valgt ut når de bestiller PC-er og annet datautstyr via nettbutikker, og spionvaren installeres på veien fra lageret til sluttbrukeren, ifølge rapporten.

Annonse