Microsoft har etter en ny oppdatering startet å auto-oppdatere Windows-maskiner til Windows 10.
Microsoft har etter en ny oppdatering startet å auto-oppdatere Windows-maskiner til Windows 10.

Annonse


– Hjelp, Windows 10 installeres av seg selv!

Har du på automatiske oppdateringer i Windows 7 eller 8.1 kan det tenkes at maskinen din automatisk oppgraderes til Windows 10.

Det ikke bare oppdateringer som installeres av seg selv
Det er for lengst kjent at Microsoft snik-nedlaster Windows 10 til PC-er med eldre versjoner av OS-et (og nå også reklamerer for tiern i Internet Explorer 11 – det er denne oppdateringen som trolig aktiverer den aggressive utrullingen vi ikke har sett tidligere).

Mindre kjent er det kanskje at selve OS-et i visse tilfeller rett og slett tar seg såpas til rette at det påtvinger en installasjon – tar man en tur på kjøkkenet for å fikse seg en kaffekopp kan det hende at Windows 7 eller 8.1 har tatt omstart og installasjonen har begynt.

I overkant aggressivt
De av dere som tviholder på 7 og 8 av forskjellige årsaker kan reversere installasjonen, men det må visstnok gjøres innen 31 dager.

Annonse


Ønsker du å gå tilbake, gjøres dette fra Settings->Update and Security->Recovery and Uninstall Windows 10.

Her er et knippe tweets (mange fra 12. mars) som er morsomme og mildt tragiske (alt etter om man liker Windows 10 eller ikke), for de som ikke har lyst å løfte Windows 10-installasjonstallene Microsoft skyter av:

Annonse