Har du en slik? Kontakt Apple eller en autorisert forhandler.
Har du en slik? Kontakt Apple eller en autorisert forhandler.

Annonse


Denne Apple-laderen kan gi deg støt

Apple tilbakekaller strømadaptere fordi de kan gi støt.

Undersøk om du har en slik
Det er adaptere solgt med Mac-maskiner og noen iOS-enheter mellom 2003 og 2015 som er rammet av tilbakekallingsprogrammet.

Den berørte adapteren du ser på bildet over er også å finne i Apples «World Travel Adapter Kit».

Har du en slik adapter må du verifisere Apple-enheten den ble solgt med til Apple, for deretter å kontakte dem her eller kontakte en autorisert Apple-partner.

Annonse


Dette sier Apple
«Apple har funnet ut at Apple-adaptere med støpsel med to stifter, som er laget for å brukes i fastlands-Europa, Australia, New Zealand, Sør-Korea, Argentina og Brasil, i sjeldne tilfeller kan brekke og forårsake risiko for elektrisk støt ved berøring.

Disse adapterne med støpsel ble fra 2003 til 2015 levert sammen med Mac-maskiner og enkelte iOS-enheter, og de var også inkludert i Apple World Travel Adapter Kit.

Kundens sikkerhet har alltid høyeste prioritet for Apple, og vi har på eget initiativ bestemt oss for å bytte ut de berørte støpseladapterne med nye adaptere med ny utforming kostnadsfritt. Vi oppfordrer kunder til å følge prosessen som er beskrevet nedenfor til å bytte inn berørte deler.

Merk at andre støpseladaptere, for eksempel for USA, Storbritannia, Kina og Japan, eller USB-ladere fra Apple ikke berøres av denne ordningen.»

Slik ser den ut
Det er lett å se om man har en adapter som er berørt av problemet (legg merke til at problem-adapteren har tall på innsiden hvor den kobles til strøm-adapteren):

berørt

Adapteren til høyre er ny og derfor ikke berørt av feilen.

Apple informerer.
Apple informerer.

 

Kilde:
Apple

Annonse