Fikk du med deg disse sakene fra CES 2016?

Slik ser de ulike Fitbit Blaze-modellene ut.

Forrige uke gikk den tradisjonsrike IT-messen CES av stabelen.

OLED
Ikke overraskende stod blant annet bildeteknologien OLED i fokus, og produsenter som Dell og Lenovo annonserte PC-er med OLED-skjermer. Sistnevnte lå på ingen måte på latsiden og annonserte også et gaming-beist av en bærbar PC.

Lenovo Yoga 900S
Kanskje mest interessant fra Lenovo denne CES-messen, var hybrid-PC-en Yoga 900S. Det har en tykkelse på 12,8 millimeter og veier beskjedne 900 gram.

Annonse

Skjermen er på 12,5 tommer og har en oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Lenovo har valgt å gå for et vifteløst design med en Intel Core m7-prosessor, og Yoga 900S kommer i konfigurasjoner på inntil 8 GB RAM og 512 GB SSD. Batteritiden er oppgitt til 10,5 timer.

Lenovo Yoga 900S lanseres i Norge i løpet av første halvdel av 2016.

Lenovo Yoga 900S har et ganske sprekt design.
Lenovo Yoga 900S har et ganske sprekt design.

Les mer om Lenovo Yoga 900S her.

Samsung TabProS
Samsung var også aktiv under CES-messen og direktestrømmet showet sitt. Der viste de blant annet frem en oppdatert utgave av smartklokken: Gear S2 Classic i platina og rosegullutgave.

Sørkoreanerne avduket også det lenge ryktede Windows 10-nettbrettet, TabProS. Denne ble også omtalt som «den letteste og tynneste hybrid-PC-en i verden» og er absolutt spennende med sin imponerende Super AMOLED-skjerm.

Lett å ta med.
Lett å ta med.

Les mer om Samsung TabProS her.

Fitbit Blaze
Vi fikk også en titt på Fitbits nyeste smarte treningsklokke, Blaze. Dette er kanskje Fitbits første steg mot en riktig smartklokke.

«Blaze er smart på den måten at den vet hvilken aktivitet du bedriver, og den følger puls (inkludert hvilepulsen mens du sover) i fem dager før den må lades. Det kan jo Apple Watch og de mer elegante smartklokkene bare glemme. Et stort pluss der, altså.»

Blaze liver opp line-uppen til Fitbit med noe mer stil og eleganse.
Blaze liver opp line-uppen til Fitbit med noe mer stil og eleganse.

Les mer om Fitbit Blaze her.

Samsungs smart-TV-er
Samsung hadde også en drøss med nye Tizen-baserte smart-TV-er på utstilling under CES 2016. En av dem var faktisk så glassklare at vi nesten snublet inn i den.

«Det er to skjermteknologier som gjelder på CES 2016 (som i fjor, egentlig): Quantum Dot og HDR (jo, også monster-oppløsningen 8K).

Quantum Dot-TV-er er paneler med LED-bakbelyste LCD-panel, men Quantum Dot lyser opp pikslene på en smartere måte for å levere en bedre farge-opplevelse, og det hevder vi at de har fått til.

Det er slående hvordan teknologien fungerer sammen med HDR (utvidet dynamisk område), for å levere et mer fargesprakende og virkelighetsnært bilde, for ikke å snakke om at TV-en under (som bildet i topp) har en lysstyrke på 1000 nits.»

Prototype-skjermen til Samsung har en vanvittig bildekvalitet.
Prototype-skjermen til Samsung har en vanvittig bildekvalitet.

Les mer om Samsung smart-TV-er her.

Andre godsaker
I tillegg til produktene over, er det verdt å sjekke ut «Er det slik Android skal ta over PC-en?», Razers «ultimate ultrabook» og laderen som lader opp Xbox One-kontrolleren på kun 60 sekunder.

 

Her kan du lese alle våre saker fra CES 2016.

Annonse
Annonse