BBC gjør det vanskeligere for personer å sniktitte utenfor landets grenser. Trolig kommer flere til å følge BBCs eksempel, men VPN-tilbyderne gir seg nok ikke så lett.
BBC gjør det vanskeligere for personer å sniktitte utenfor landets grenser. Trolig kommer flere til å følge BBCs eksempel, men VPN-tilbyderne gir seg nok ikke så lett.

Annonse


Er dette starten på slutten for VPN sniktitting?

En VPN-tilkobling gjør det mulig å se på innhold ment for andre land. Nå har BBC fått nok.

Trolig vil flere fortsette i BBCs fotspor
For mange bruker slike løsninger for å se på innhold de egentlig ikke har tilgang til, ikke bare fordi de vil ha gratis-innhold, men også når man er på reisefot og ønsker sin daglige dose nyheter fra hjemlandet.

Men det er ikke god nok grunn for BBC, som har fått nok og nå blokkerer britiske VPN-tjenester sin tilgang til iPlayer.

60 millioner illegale brukere
iPlayer har vært en stor suksess i Storbritannia, noe som har fått resten av verden til å hoppe på tjenesten: intet mindre enn utrolige 60 millioner personer utenfor landet bruker visstnok tjenesten ifølge nye tall, men dette tallet er urealistisk høyt ifølge BBC.

Annonse


Uansett har TorrentFreak har fått flere meldinger fra britiske VPN-brukere som ikke lenger får tilgang til tjenesten:

«BBC iPlayer-program er bare tilgjengelig i Storbritannia», er meldingen brukerne møtes med.

Legger til rette for VPN-avhengige skoler og selskap
Til torrentfreak forklarer BBC forbudet med at de prøver å stoppe pirater, men mange som bruker tjenesten utenlands betaler helt sikkert for lisensen, den finansieres nemlig gjennom det britiske skattesystemet:

«Vi oppdaterer jevnlig teknologien for å stoppe tilgang til BBC iPlayer utenfor Storbritannia, da dette bryter med vilkårene våre. iPlayer er tilgjengelig i hele Storbritannia uten VPN. Samtidig skal vi prøve å sørge for at brukere med private VPN-er, som brukes av skoler og selskap, også får tilgang.»

Det er penger å tjene
Kat-og-mus-leken har allerede begynt.

IPVanish avslører til fildelings-bloggen at de allerede har gjort tiltak for å løse problemet, mens TorGuard gir brukerne nye britiske IP-er. Det fungerer, i hvert fall til BBC finner en måte å blokkere også dette.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse