Pirater får ikke Windows 10 likevel

Microsofts Terry Myerson skapte nesten en nett-sensasjon når han i går sa at også pirater får Windows 10 gratis.

Les også: Windows 10 lanseres i sommer.

Kan oppgradere, men blir ikke validerte
– Alle med kvalifiserte PC-er, både validerte og ikke-validerte blir oppgradert til Windows 10, sier OS-sjef for selskapet, forklarte Myerson i går.

Annonse

Men det var i går, og uttalselsen var nok forhastet, for i dag forklarer en Microsofts-talsperson til Polygon at piratversjoner ikke vil autentisert av Microsofts servere. Oppgradere kan man, men det er også alt.

Med andre ord får man ikke en ekte lisens om man da ikke oppgraderer fra en lovlig Windows-versjon (som jo er gratis), eller kjøper produktet.

Les også: Slik er Windows 10.

Dette sier Microsoft nå
«Den gratis forbruker-oppgraderingen til Windows 10 gjelder nye og nåværende enheter som kjører Windows 7, Windows 8.1 og Windows Phone 8.1.

Visse utgaver er ekskludert fra gratis forbruker-oppgradering, inkludert Windows 7 Enterprise, Windows 8/8.1 Enterprise og Windows RT/RT 8.1.»

Når det gjelder pirater forklarer Microsoft at «selv om ikke-geniune PC-er kan oppgradere til Windows 10, så blir ikke statusen oppgradert fra ikke-geniun til genuin,» og påpeker at slike versjoner ikke er støttet av Microsoft, og at det ifølge bransjeeksperter er et sikkerhetsproblem å bruke slike versjoner da det er større sjans for å få skadevare eller å bli frastjålet sensitiv informasjon.

Kilde:
Polygon

Annonse
Annonse