15-tommers utgaven av MacBook Air skal være i testproduksjon. Og muligens kommer det en 17-tommer også.

Annonse


– 15-tommeren er på vei

Allerede i slutten av juli skrev vi om en mulig, kommende 15-tommersutgave av Apples ultra-bærbare MacBook Air.

Anonyme kilder i Asia
Så langt er det fortsatt bare 11- og 13.-tommere å se i butikkene, men nå melder det japanske nettstedet Macotara.jp at Apple er i ferd med avslutte testfasen av 15-tommersskjermen og snart vil gå inn i produktutviklingsfasen.

Nettstedet henviser til uidentifiserte, asiatiske kilder og har merket artikkelen sin tydelig med «Rykter». Så saltklypen må nok fram denne gangen også, som så ofte ellers med Apple-spekulasjoner.

Også 17-tommer?
Cnet.com omtaler også saken, det samme gjør Thenextweb.com.

Annonse


Thenextweb.com omtaler også en angivelig 17-tommersversjon, men det er så langt ingen håndfaste opplysninger som kan bekrefte at Apple virkelig jobber med en slik jumbo-utgave av MacBook Air.

Blir som Air alt sammen?
Mange mener at Apple nå er i ferd med å fjerne grensen mellom den fullblods MacBook Pro-serien og ultratynne MacBook Air.

Med andre ord kan det tenkes at ingen bærbare Mac-maskiner i fremtiden vil ha DVD-leser/brenner innebygd (men man kan fortsatt bruke ekstyern leser/brenner, om man skulle trenge det).

Vekk med optisk drev og kabel
Også tilkobling til kablet nett vil trolig forsvinne – båre trådløst vil være mulig dersom man ikke kjøper en USB-overgang.

Det er likevel forventet at 15- og eventuelt 17-tommeren vil være vesentlig kraftigere enn 11- og 13-tommerne, siden de er myntet på proffmarkedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse