ovi-maps

Annonse


Gratis navigasjon fra Nokia

Google skapte bølger i fjor høst da de annonserte at Google Maps ville få støtte for fullverdig ruteplanlegging og navigasjon, helt gratis. Noe andre utgivere av tilsvarende programvare tar seg vanligvis betalt for. Denne funksjonen fungerer foreløpig offisielt kun i USA.

Blir gratis
I dag melder Nokia at deres Ovi Maps nå lanseres i ny versjon. Denne er lagt ut til nedlastning allerede nå.

Nye Ovi Maps er altså helt gratis å bruke, du får tilgang til alle kartene uten kostnader, så lenge din smarttelefon fungerer. Du skal ikke behøve å betale for tilleggskart eller ekstratjenester, men selvsagt må du betale for datatrafikk til operatøren.

Interessant nok er det nå mulig å laste ned kartene du ønsker på forhånd, og ha dem lagret på telefonen i offline-modus. Dette sparer både batteri og kostnader for datatrafikk. Nokia bruker også en ny type kart som er vektorbaserte, og tar mindre plass enn punktgrafikkbaserte kart som andre tilbydere bruker. Dermed går det raskere å laste dem ned.

Annonse


London_drive(28)

Den nye gratisversjonen av Ovi Maps inkluderer stemmestyring og full trafikkinformasjon.

Ikke minst, i motsetning til Googles tjeneste vil gratisnavigasjonen gjennom Ovi Maps fungere på 46 språk, i 74 land, og dekke kart for 180 land.

Ti telefoner i dag
Nye Ovi Maps kan foreløpig lastes ned til ti Nokia-smarttelefoner, blant annet N97 Mini, 5800, E72, X6 og en del andre. Flere modeller blir lagt til fremover. Fra mars 2010 vil alle nye Nokia-telefoner med GPS ha ferske Ovi Maps installert, med lokal kartdata, navigasjon, og tilgang til Lonely Planet og Michelinguider uten kostnader.

Last ned Ovi Maps her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse