Den nettleserbaserte musikkstreamingtjenesten Lala er kjøpt av Apple for en billig penge skal vi tro to store nettaviser.

Annonse


Apple kjøper Spotify-konkurrent

Den nettleserbaserte musikkstreamingtjenesten Lala er kjøpt av Apple for en billig penge skal vi tro to store nettaviser.ITavisen kunne allerede i 2008 skrive om Lala, en nettleserbasert musikkstreamingtjeneste. AllThingsD og Bloomberg er sikre på at Apple har kjøpt selskapet.

– Salget er gjennomført

Ifølge Peter Kafka fra All Things Digital er nå kjøpet i boks. Det kan bety at Apple for alvor ser på muligheten til å implementere Spotify-lignende funksjonalitet i sin iTunes programvare.

Dette er programvare som allerede brukes av alle de som kjøper musikk og apps fra selskapet på Windows og Mac.

Kan bli en mektig konkurrent

At Apple allerede har en svært stor brukerbase som er kjent med iTunes er en svært stor fordel for selskapet og en skremmende tanke for Spotify som startet fra grunn av, men som fort har blitt populært.

Annonse


Kanskje vil vi se en egen app for nett-streaming av musikk eller kanskje Apple implementerer funksjonaliteten som en del av iPod-programmet i form av en firmware-oppgradering.

Oppkjøpet er i skrivende stund ikke verifisert av hverken Lala eller Apple, så offisielt er det ikke enda, men det meste ser ut til å peke i den retningen.

Oppdatert: Nå er det offisielt, men Apple vil ikke røpe hva de har planer om å bruke Lalas teknologi til riktig enda: «Apple kjøper mindre teknologiselskaper fra tid til annen, men vi vil generelt ikke kommentere våre formål eller planer».

Kilder:
AllThingsDigital
Engadget
9to5.mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse