2009-09-24instantboot

Annonse


Starter Windows 7 på under 10 sekunder

Selskapet Phoenix har laget BIOSer i en årrekke. Deres nye Instant Boot BIOS ble vist frem på IDF (Intel Developers Forum).

Så kjapt har det aldri vært før

BIOSen til selskapet er mye kjappere enn vanlige BIOSer. Faktisk bruker denne kun 1.37 sekunder på å gi kontrollen til harddisken slik at maskinen kan starte opp Windows 7.

Vanlige BIOSer er mye tregere til å starte opp de forskjellige komponentene i maskinen. Med Phoenix’ BIOS tar det ikke stort mer enn 10 sekund å være inne i Windows 7-skrivebordet ved hjelp av Windows 7s optimaliserte oppstartsprosedyre og en svært optimalisert EFI.

Det er opp til produsentene

EFI styres av Unified EFI Forum og er et samarbeid mellom giganter i bransjen som AMD, American Megatrends, Apple, ARM og Dell for å nevne noen. Produktet er snart klar for lansering.

Annonse


Det vil si at det er klart for levering til OEMs som Dell og HP. Det er opp til PC-produsentene når dette blir implementert og på hvilke maskiner.

Hovedkortprodusent ASRock viste for rundt ett år siden en Vista-installasjon som startet på fire sekunder, men dette innebar at OSet lå i en spesiell form for dvale.

Kilde:
Engadget