kina youtube

Annonse


Kina blokkerer YouTube

Den populære videotjenesten Youtube har flere ganger slitt med Kinas regjering. De har ofte meldt sin avsky for en rekke av videoene publisert på nettstedet, men har merket at det er lite de kan gjøre for å stoppe tjenesten.

Nå melder Youtube at de har blitt blokkert i Kina.

Ingen vet hvorfor
Blokkeringen skal ha blitt innført i løpet av gårsdagen, og Youtubes talsperson forteller at de allerede er i samtale med den kinesiske regjeringen for å fjerne blokkeringen. En talsperson for Kinas utenriksdepartement er imidlertid kryptisk i sitt svar på hvorfor nettstedet ble blokkert:

– Den kinesiske regjering har fulgt den kinesiske loven i håndteringen av nettstedet.

Skjedd før
Kina er kjent for å blokkere utenlandske nettsteder de føler viser støtende innhold for kinesiske brukere. Youtube har også blitt blokkert tidligere, den gang under den turbulente tiden før OL da en rekke kritiske videoer av hvordan Kina behandlet tibetanere ble publisert.

Også denne gangen spekuleres det i om Kina har blokkert Youtube grunnet Tibet-saken. 20 mars ble nemlig en video publisert som angivelig viser kinesiske styrker banke opp en rekke tibetanere under en protestaksjon i mars 2008.

Her er en av videoene som skal ha fått kineserne til å se rødt:

Ikke bare Youtube
Videoen ble også publisert på Blip.tv, som også ble blokkert for kinesere på tirsdag. Nå ber Youtube den kinesiske regjeringen å omfavne åpenheten som er en naturlig del av internett, fremfor å frykte den, i håp om å blokkeringen fjernet.

Den kinesiske regjeringen blokkerer forøvrig ikke bare nettsteder. Onlinespillet World of Warcraft ble også blokkert i Kina, grunnet skjellet og byraid.

Kilde:
Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse