Hopp til navigasjon Hopp til innhold

AllOfMp3 stengt

Russerne stengte selv nettsiden, men gjenopplives i form av MP3sparks.

Det har lenge sett svart ut for nettsiden som både har blitt saksøkt og boikottet av VISA og Mastercard.

Regjeringen tok affære

Det er Moskva selv som til slutt fikk nok og stengte nettsiden som solgte musikk til en brøkdel av hva andre nettsider tok. Allofmp3.com har fått massiv kritikk fra blant annet platebransjen som mener de ikke fikk betalt et øre fra nettsiden i form av royalties.

Nettsiden har lenge vært et problem for den russiske regjeringen. Nettsiden har skapt store politiske problemer for landet. Både amerikanske myndigheter og World Trade Organization (WTO) har lagt press på russerne i lengre tid.

Mange brukere

AllOfMp3 hadde rett før den ble stengt seks millioner brukere. De fleste låtene kostet så lite som $0.20. Det er ca. 1 krone per låt. iTunes tar til sammenligning åtte kroner per låt. Susan Schwab i det amerikanske handelsdepartementet gikk så langt som å nekte Russland innpass i WTO om landet ikke gjorde noe med saken.

Ny nettside oppe

Personene bak AllOfMP3 ser ikke ut til å bry seg om nedleggelsen. De har allerede startet en ny nettside med navnet MP3Sparks. Også på denne nettsiden er musikken svært billig. Ca. 12 kroner for ett album. I følge torrentfreak.com er ikke denne nettsiden i strid med russisk lov da den bruker en annen lisensmodell.

Det er duket for enda et oppgjør.

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: lydogbilde, mp3, nettbutikk