Hopp til navigasjon Hopp til innhold
windows_vista_002-ig (Ill.: Microsoft)

Nytt angrep på gratisvare

Microsoft mener at åpen kode bryter 235 av deres patenter.

Det er ikke mye som ikke blir patentert i USA. Lure oppfinnelser og duppedingser, men også softwarekoder. Microsoft har for lengst slengt seg på denne bølgen, og sikret seg en rekke patenter som beskytter deres software. Nå har de funnet over 235 patentbrudd i programvare som er lisensiert etter som åpen eller fri kode.

Vil ha penger

Nå sier Microsofts juridiske talsmann Brad Smith at Microsoft vil begynne å kreve royalties fra distributører og brukere av åpen kildekode, da de bruker mye av Microsofts patentbelagte kode.

– Det er ikke snakk om et tilfeldig bruk av koden i uvitenhet. Det er snakk om et enormt stort antall patenter som man regelmessig bryter, forteller Brad Smith.

Linux bryter mot 42 patenter

Microsoft har gravd dypt for å finne alle patentbruddene, og har funnet blant annet 43 patentbrudd i Linux-kjernen. Videre har de funnet 45 brudd i Open Office, som de også vil kreve penger fra.

Med Microsofts nyeste inntog i Linux-verden med deres Novell-avtale, blir det spennende å se hva slags patentbrudd de vil ta betalt for, og hvordan retten i USA vil takle sakene.

Kilde:
Forbes Magazine
CNN Money/Fortune

Stikkord: linux, Microsoft, novell