VIRAL SUKSESS: Virusmakerne vil bruke viral markedsføring for å spre sine virus-varer.

Annonse


Nettvideo med virus på kjøpet

I takt med at YouTube spesielt og nettvideoer generelt blir stadig mer populære, øker antallet rapporteringer av forsøk på virus-spredning via nettvideo.

Skadelig kode i codec-en

Det vanligste er at brukeren blir forsøkt lurt til å laste ned en codec. Mens YouTube bruker Flash for å gjøre det enkelt for brukerne, krever mange andre formater at du installerer en codec for at du skal kunne spille av det aktuelle videoformatet på PC-en din.

Flere sikkerhetsselskaper advarer nå mot codec-pakker fulle av spyware og adware. Noen inneholder ikke engang den annonserte codec-en. I stedet får brukeren tasteloggere og blir neddynget i pop up-reklamer.

Venter virus-spredning med YouTube

Mange av disse nedlastingene ser uskyldige ut når de blir skannet av et antivirusprogram. Når de først er installert, begynner de å laste ned uhumskheter fra andre nettsteder.

Annonse


Nå venter innsidere i bransjen at virusmakernes neste skritt blir å infisere YouTube-videoer og bruke disse til spredning.
– YouTube er definisjonen på uregulerthet. Det gir en endeløs strøm av materiale, sier Seniorkonsulent David Emm hos Kaspersky Labs til BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse