GO TO HELL! ...men ikke via Hell.com.

Annonse


«Hell.com» på auksjon igjen

Hell er for utallige utenlandske turister kjent som ett av de stedene i verden det er artigst å sende postkort fra. Årsaken er – som de fleste med mer enn fem års folkeskole vil vite – at «Hell» er «helvete» på engelsk.

Også «Hell.no» er tatt

Stjørdal kommune har likevel ikke gjort all verden på nettet for å markedsføre bygda som hjemsted for selveeste Sjefsfyrbøteren. Domenet Hell.no tilhører det lokale foretaket Hell Products. @

Nettstedet selger ikke primært Hell som turistprodukt, men derimot alt mulig rart knyttet til helvete, djevelen og desslike. Med andre ord veldig lite sobert og kommunalt.

Registrert av kunstner

Domenet Hell.com ble opprinnelig registrert av kunstneren Kenneth Aronson i 1995. I 2000 ble det auksjonert ut for åtte millioner dollar (om lag 52 millioner kroner i dag). Det ble ettter alt å dømme aldri solgt, for i dag eies nettstedet av BAT Flli, en organisasjon Aaronsen står bak.

Annonse


BAT Flii har nå lagt domenet ut på auksjon gjennom Florida-registraren Moniker.com.

Noe for Stjørdal?

Startprisen var fredag en million dollar (om lag 6,5 millioner norske kroner), men den kan komme til å synke dramatisk. Fredag var interessen for domenet så godt som ikke-eksisterende, og i dag morges var det fortsatt ikke solgt. Selskapet håper at det skal ta seg opp etter hvert, og legger nå trolig domenet ut på en såkalt «stille auksjon».

Om Stjørdal kommune skulle ha noen kroner til overs (norske kommuner klager generelt over fattigdom, så det har de nok ikke…) kunne de kanskje være en mulig kjøper om prisen blir lav nok?

Kilde:
News.com/Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse