Fotballimål

Annonse


Advarer mot fotball-svindel under VM

FotballimålUnder store arrangementer som fotball-VM øker trafikken på internett kraftig. Fotballinteresserte verden over leter etter billetter, bakgrunnsinformasjon og resultater.

Falske konkurranser og nettsider

Nå roper sikkerhetsselskapene varsko om at dette øker faren for å bli utsatt for phishing og hackerangrep. Det kan være i form av e-poster med falske konkurranser eller falske nettsider som installerer skjulte programmer på PC-en.

Allerede i fjor høst oppdaget man de første forsøkene på å lure billettlystne fotballfans. Nå meldes det om en økning på 17 prosent i sportsrelaterte nettsider verden over. Sikkerhetsselskapet Internet Security Systemt(ISS) tror mange av disse er svindelsider som skal brukes til spam, skadelig kode, hacker-angrep eller phishing.

Flest sider i USA

52 prosent av de nye nettsidene er basert i USA, mens Tyskland og Brasil har den tvilsomme æren av å dele andreplassen med 9 prosent hver.

Annonse


ISS advarer derfor PC-brukere mot falske konkurranser med billetter som premie, og mot å laste ned gratis programvare relatert til fotball-VM. Det er heller ingen garanti at seriøse aktører som Visa, Mastercard eller Fifa står som avsender. Disse blir ofte misbrukt nettopp fordi de blir sett på som troverdige.

Kilde:
Computerworld.dk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse