Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spamkonge på konkursens rand

Nettets selverklærte spamkonge sliter om dagen. Alle søksmålene har ført til at firmaet hans må søke om konkursbeskyttelse.

ill: Per Ervland
Firmaet OptInRealBig.com er på konkursens rand og har nå bedt om konkursbeskyttelse (såkalt Chapter 11). Mannen bak selskapet, Scott Richter, hevder alle søksmålene mot selskapet har tvunget frem denne situasjonen.

OptInRealBig er rangert som den tredje største spammeren i verden av spamovervåkerne i Spamhaus.

Microsoft vil ha erstatning

Microsoft er et av selskapene som har gått til angrep på Richters selskapet og de krever flere millioner dollar i erstatning. Selskapet ble saksøkt i desember 2003 for brudd på den amerikanske antispamloven.

Søksmålet fra Microsoft hevdet at Richter og hans medsammensvorne hadde sent flere milliarder spammeldinger via 514 forskjellige nettadresser i 35 land. Amerikansk lov åpner for bøter i forbindelse med hvert enkelt brudd på loven.

I søknaden om konkursbeskyttelse hevdet OptInRealBig at de hadde verdier på i underkant av 10 millioner dollar (65 millioner kroner), mens gjelden er på mer en 50 millioner dollar (326 millioner kroner). Dette inkluderer også de 46 millioner dollarene (300 millioner kroner) som Microsoft krever.

Kilde: BBC News

Stikkord: internett, virus