Lumix DMC-FX7

Annonse


Rått Panasonic-design

Dette er uten tvil et av de lekreste kompakte digitalkameraene man kan få tak i på markedet i dag. Selve huset kommer i fire forskjellige farger – sort, sølv, rosa og blått. I tillegg er Panasonic Lumix DMC-FX7 liten av størrelse, og baksiden er nesten fullstendig dekket av en 2,5 tommers stor LCD-skjerm.

Svært enkelt

På grunn av skjermens størrelse, er det ikke blitt plass til noen optisk søker. I tillegg er det et ørlite skår i den 2,5 tommers store gleden – skjermen har kun en oppløsning på 114.000 piksler.

Apparatet er svært enkelt i bruk, selv for nybegynnere. Panasonic har en funksjon på innstillings-rattet, merket med et hjerteikon. Dette er en modus spesielt tiltenkt førstegangsbrukere, og gjør det enkelt å ta fine bilder selv under svært ugunstige forhold.

Overraskende

Men dette er også et kamera for deg som er kjent med digitalfotografering fra før. På Panasonic LUMIX DMC-FX7 har man fått plass til en bildebrikke på fem megapiksler og dessuten en rekke manuelle innstillingsmuligheter. Apparatet har også en svært god makrofunksjon – skjønt, den største overraskelsen er den innebygde optiske bildestabilisatoren.

Annonse


Om du er skjelven på hånden, kompenserer stabilisatoren umiddelbart for rystelsene som måtte oppstå. Den er intet mindre enn ufattelig praktisk, og bør egentlig inkluderes som standardutstyr på alle digitale kompaktkameraer. Men Panasonic er altså først ute, og får dermed et solid kryss taket.

Panasonic Lumix DMC-FX7

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Naturtro

Panasonic benytter optikk fra Leica og bruker i dette tilfellet en DC Vario Elmarit-linse. Det er slettes ikke noe dumt valg, for bildekvaliteten er generelt god. Bildene hadde imidlertid en svak tendens til å bli litt blasse, og vi hadde dessuten ønsket oss noe bedre kontrast. Fargegjengivelsen er likevel god og naturtro, og fargemetningen er godt balansert.

Svært mange vil nok falle pladask for dette kameraet allerede ved første øyekast. Prisen på nærmere fem tusen kroner er kanskje i stiveste laget for mange. Skal du imidlertid ha et godt fotoapparat som også ser uforskammet bra ut, er Panasonic LUMIX DMC-FX7 vel verdt pengene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse