Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Doom 3 toppsakbilde

Doom 3 lekket på nettet

Doom 3 er endelig rett rundt hjørnet. Men allerede nå ligger det en piratkopi av spillet på nettet. Nå frykter utviklerne id Software tapte inntekter.

Doom 3
Doom 3 er den andre oppfølgeren til klassikeren som kom på begynnelsen av 1990-tallet, og er kanskje det spillet som man har mest forventninger til dette året.

Om snaue fjorten dager kommer spillet i butikkene, men kilder ITavisen.no har vært i kontakt med hevder at spillet allerede ligger i fullversjon ute på piratsteder på nettet.

Store tap

Ifølge BBC News ligger kostnaden forbundet med utviklingen av et slikt spill mellom 15 millioner dollar (103 millioner kroner) og 20 millioner dollar (137 millioner kroner). Spillet har vært utviklet i løpet av de fire siste årene.

Spillet blir sammenlignet med spillverdenens svar på tredje film i Ringenes Herre-trilogien. At piratversjonen allerede er tilgjengelig kan visstnok komme til å føre til at spillutviklerne i id Software taper mange millioner kroner.

På søndag hadde allerede mer en 50 000 kopier av spillet blitt lastet ned, fra fildelingsnettverk som DirectConnect og BitTorrent. Dersom alle hadde valgt å kjøpe spillet ville det vært en inntekt på nærmere 20 millioner kroner.

Skjermbilde fra det forgjettede Doom III, som er lovet oss både for PC og Xbox i løpet av 2004.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Skader utviklingen

Når sant skal sies så vil nok id Software tjene gode penger på denne tittelen uansett, siden dette er en tittel det knytter seg enorme forventninger til, og som, etter det vi har sett, også vil innfris. Derfor vil salget nok være skyhøyt. Men tapet av inntekter vil uansett være der.

– Når det gjelder Doom 3 vil det sannsynligvis ikke hindre at spillet vil selge utrolig godt. Allikevel vil det koste både utviklerne og utgiveren flere millioner dollar i tapte inntekter, noe som bare kan skade fremtidig spillutvikling på PC, sier Matt Pierce, som gir ut spillmagasinet PC Gamer.

Stikkord: pc, spilltester