Annonse


TEST: Nikon Coolpix 4300

Det første man legger merke til med lillebroren til Nikons kritikerroste Coolpix 4500, er et veldig tiltalende design som bare skriker av «hold meg!».

Det relativt vellykkete dreibare todelte konseptet fra storebror er utelatt, men Coolpix 4300 er fremdeles blant de ytterst få digitalkameraene i denne prisklassen som faktisk er konstruert slik at den er behagelig og stødig å holde i. Dette medfører riktignok at den kan føles en smule klumpete, men dette anser vi som en mild pris å betale for en vesentlig økning i bruksglede.

Skarpskytter

Det er heldigvis også flere grunner til at vi lar oss imponere av dette kameraet. 4 megapiksler, 3x optisk zoom, solid gjennomført Nikon-optikk og bildeprosessering for god og skarp bildekvalitet, og ikke minst overbevisende fargegjengivelse, og stor fleksibilitet på hvitbalanse og fokusområde.

Man får, slik man etterhvert har lært seg å forvente av moderne digitalkamera, både tilgang til et godt uvalg automatiske forhåndsinnstillinger såvel som muligheten for å gjøre saker som blender-, fokus- og lukkerinnstillinger manuelt.

Kameraet er utstyrt med CF-kortleser, og ett stk. 16 MB-kort følger med. Legger du lista høyt og velger å ta bilder i full 4 megapiksel, ukomprimert oppløsning holder dette til ett bilde (på ca. 11.1 megabyte), men det er klart at med en mer moderate oppløsning burde dette holde til en fotodag eller to.

Ellers har Coolpix 4300 blant de beste makro-funksjonene vi har sett for slike kameraet, og gjør det mulig å fokusere på motiver så nære som 4 cm – riktignok med videste vinkel (tilsvarer ca. 38 mm).

Blant de andre elegante kamerafunksjonene er muligheten for «bilde-i-bilde», slik at du kan se et liten thumbnail av det forrige bildet du tok i displayet samtidig som du sikter deg inn for neste blinkskudd, og gode tilkoblingsmuligheter for å vise bildene på TV-skjermen (kabler medfølger).

Bildeksempler

Her følger noen eksempler på bilder tatt med Coolpix 4300. Klikk på lenkene nedenfor, så åpnes fotografiene i et nytt vindu.

Godt kjøp

Vi savner riktignok en luke som automatisk beskytter objektivlinsen når kameraet er avslått (men linsehette følger med), men vi kan likevel ikke annet enn å anbefale Coolpix 4300 på det varmeste.

Det hele blir bare ekstra verdifullt når man tar i betraktning at programvaren som følger med er lettanvendelig og funksjonelt, og inkluderer geniale Photoshop Elements – en fullstendig anvendelige men nedstrippet versjon av Photoshop.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse