Annonse


TEST: Logitech Cordless Joystick

Logitech mener tydeligvis at trådløse gaming-produkter er verdt å satse på. Gamepad er forlengst lansert for PC, og Playstation 2-modellen forventes i butikken i god tid før jul. Men det mest spennende produktet i denne sjangeren er kanskje likevel Freedom 2.4 Cordless Joystick, selskapets – og et av markedets – første trådløse styrespake.

Og vi kan ikke annet enn falle pladask for dette produktet. Ikke bare er det designmessig tøft, men også konstruksjonsmessig sitter man igjen med et totalintrykk av at Freedom 2.4 Cordless Joystick tåler en god del juling.

6 meter

Logitech benytter seg av sin egen 2.4 GHz radioteknologi, som gjør at joysticken kan kommunisere med USB-mottakeren med en rekkevidde på opptil seks meter.

I teorien betyr dette altså at du kan slenge deg i sofaen i andre enden av rommet mens du spiller, men i praksis er det som regel flere årsaker til at du fremdeles vil måtte holde deg i nærheten av tastatur og mus – de fleste spill krever for eksempel fremdeles at du gjør menyvalg med musen, og selv de ti programmerbare knappene på Freedom 2.4 Cordless Joystick er ikke nok til å unngå tastaturbruk i et dypt spill som Flight Simulator 2002.

Likevel må hver bidige kabel man kan unngå å forsøple PC-pulten sin med kunne regnes som en liten seier.

Håndgripelige saker

Vi har ikke hatt anledning til å måle batterilivstiden på joysticken, men Logitech selv hevder en levetid på omlag 50 timer – langt fra noe å rynke på nesen over, men det store kompromisset er naturligvis at denne Freedom 2.4 Cordless Joystick ikke kan skilte med noen som helst form for vibrering eller Force Feedback.

Forøvrig er Freedom 2.4 Cordless Joystick utstyrt med både en styrepinne som er vridbar også i z-aksen, en trinnløs fartskontrollspake, og en åtte-veis hat-svitsj på toppen. Programvaren som medfølger er av velkjent Wingman-kaliber, og inneholder ferdig oppsett for en god del populære spill.

Nå flyter det riktignok ikke akkurat over av gode PC-spill som faktisk forsvarer investeringen av en joystick (og enda færre som bør spilles med ratt). Men er du en ivrig MS Flight Simulator eller Comanche -fan, bør denne sticken ligge høyt på ønskelista.

Den medfølgende programvaren lar deg skreddersy knappefunksjonene og ha egne profiler for hvert av spillene dine.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse