Annonse


PDA på klokkereima

Noen komplett bærbar PC er det på ingen måte, men IBM og Citizen har laget en morsom PDA med mange nyttige funksjoner. Dingsen kjører Linux OS, på samme måte som Sharps PDA Zaurus.

Krympet

ArbåndsPDA-en har trykkfølsom skjerm på 320×240 punkter (gråtoner). Dette er samme oppløsning som du finner på dagens PDA-er, men skjermen er naturlig nok betydelig krympet.

IBM mener selv at dette allerede i dag er et godt arbeidsverktøy for sikker tilgang til data i PC. PDA-en har innbygget fingeravtrykkleser i underkant av skjermen, og kan brukes for å identifisere deg i det du skal logge deg inn på en PC som støtter denne teknologien.

Fjernkontroll

Du skal også kunne bruke WatchPad som fjernkontroll når du kjører powerpoint-presentasjoner eller andre applikasjoner der det kan være hensiktsmessig med denne typen inn/ut enhet. Du kan for eksempel sjekke opplysninger som er lagret i den IBM Thinkpad uten at du behøver å åpne maskinen, skriver IBM.

Annonse


På litt lenger sikt er det identifiseringen IBM synes å ha størst tro på. Du skal kunne handle uten penger, bli automatisk sjekket inn på hotellet og når du setter deg inn i en leiebil skal denne se hvem du er og automatisk stille inn seter og speil.

Alltid oppdatert

Fra såkalte hotspots skal du kunne få oppdatert informasjon. Eksempelvis vil du på flyplasser kunne få all informasjon om gate, boarding, forsinkelser eller annet som angår deg som reisende. Og går du inn i en butikk kan du sjekke på håndleddet hva som er dagen tilbud i nettopp denne butikken.

WatchPad har 8 MB minne og kjører Linus 2.4. IBM har vist frem en prototyp av produktet, men det er uklart når det eventuelt vil bli satt i produksjon og hvor mye det vil komme til å koste.

Fingeravtrykksensor er blant de mange finessene som kommer på WatchPad 1.5

Annonse