Toppspill ill. 2001

Annonse


Vi kjøpte to millioner spill i 2001

Toppspill ill. 2001I følge Norsk Spill og Multimedia Leverandørforening (NSM) 2001 et relativt flatt marked i forhold til foregående år. Totalt kjøpte spillinteresserte nordmenn 1,98 millioner spill, som er en økning på 3 prosent fra året før. Omsetningen over disk var ca. 650 millioner kroner.

Treg start,

Det var julesalget som reddet året for bransjen. Totalomsetningen viste en fallende tendens i de tre første kvartalene, men nesten 50 prosent av årsomsetningen, hele 320 millioner kroner, kom med det store vendepunktet i i 4. kvartal. Mye av årsaken til dette var kombinasjonen av gode spillutgivelser før jul, og en høyere penetrasjon av håndholdte og stasjonære konsoller.

– Det var ventet at vi i løpet av 2001 ville se en positiv utvikling på spillmarkedet. Eldre spillplattformer som PlayStation 1og Nintendo 64 har gått inn i siste fase av sin livssyklus, og det betyr at omsetningen på disse har falt kraftig. Derfor er det gledelig at Game Boy Advance og PlayStation 2-maskinene fikk så mange nye brukere mot slutten av året, sier styremedlem Asgeir Hartviksen i NSM.

Av store spilltitler i 2001 kan nevnes Harry Potter til 4 plattformer, The Sims-serien på PC, PC-spillet om Flåklypa, Pokemon til Nintendo, Fifa 2002 til 3 plattformer, Championship Manager 01/02 til PC, Gran Tourismo 3 (GT3) til PS2. og det mye omdiskuterte Grand Theft Auto 3 (GTA3).

Annonse
(se forøvrig vår artikkel: Spilltoppen 2001)

Nye spillbokser på vei

Det er hittil solgt over 90.000 PlayStation 2 og over 50.000 Gameboy Advance maskiner.Bransjen har stor tro på at konsollkrigen mellom Sony, Microsoft og Nintendo skal gjøre 2002 til et spennende spillår.

De nye spillkonsollene Microsofts Xbox, og Nintendos Gamecube blir begge lansert før sommeren.

– Nye spillkonsoller og den generelt økende interessen for spill som underholdning gjør at vi har stor tro på positiv utvikling for vår bransje i Norge i året som kommer, sier Hartviksen i en pressemelding fra NSM.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse