Proxim trådløs adapter

Annonse


10Gbps trådløst rundt hjørnet

Proxim trådløs adapterForskere ved japanske NTT har foreløpig oppnådd 2.5Gbps med en rekkevidde på fattige 50 cm, men de hevder at de med samme teknikk kan komme opp i hele 10Gbps, melder The Register.

Per i dag er er 1Gbps den maksimale hastigheten tilgjengelig med trådløse nettverk.

Trenger vi det?

Selv om forskerne klarer hastighetene i laboratoriet, har produsentene store problemer med å utvikle trådløse systemer som understøtter 2.5Mbps. Nettverksutstyr som allerede støtter 10Gbps har produsentene problemer med å i det hele tatt selge. Dette ser derimot ikke forskerne ut til å bry seg om.

De japanske forskerne benytter seg av ny elektronisk og optisk teknologi for utnytte det tomme radiobåndet 120GHz.

NTT har tro på at raske trådløse etterhvert vil bli viktigere for mange av oss. Det er det ikke umulig at de har rett i, men noen umiddelbar etterspørsel finnes ikke.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse